KAZNE

Hajduk najviše plaća; Robertu Mediću zbog prijetnji suspenzija!

19.03.2015 u 09:23

Bionic
Reading

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević u uobičajenom terminu srijedom rješavao je disciplinske predmete koje su svojim prijavama pokrenuli suci i delegati utakmica 25. kola

Jedini isključeni igrač Gabrijel Boban (Zagreb) kojeg su suci utakmice Zagreb - Split isključili i prijavili za udaranje glavom suparnika kažnjen je novčanom kaznom u iznosu 4.000 kuna budući da je disciplinski sudac djelomično uvažio očitovanje igrača, a pregledom snimke utakmice nedvojbeno utvrdio da nije bilo udaranja, ali je unošenje glave prema suparničkom igraču okarakterizirao kao pokušaj. Stoga je disciplinski sudac kod kažnjavanja primijenio blažu vrstu kazne vodeći i računa o činjenici da je igrač isključen u ranoj fazi utakmice zbog čega nije igrao više od 80 minuta.

Robert Medić, djelatnik NK Zagreb (inače licenciran za predstavnika kluba na prvenstvenim utakmicama) kojeg je prijavio pomoćni sudac Zobenica zbog vrijeđanja i prijetnji po završetku utakmice Zagreb - Split, kažnjen je s dva mjeseca zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu.

Prema prijavama delegata utakmica zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača na utakmicama Rijeka - Zadar i Hajduk - Dinamo, klubovi su kažnjeni novčanim kaznama: Rijeka će platiti 5.000 kuna, a Hajduk 10.000 kuna budući da je zbog bacanja baklji u teren sudac morao u drugom poluvremenu kratko zaustaviti igru.

Zbog nesportskog ponašanja momčadi po članku 54. Disciplinskog pravilnika HNS-a ( pet ili više opomena igrača na utakmici) RNK Split i HNK Hajduk kažnjeni su sa po 5.000 kuna.