SuperSport HNL

Hajduk na teškom gostovanju kod Gorice, 'lokosi' dočekuju Rudeš; evo gdje gledati

09.03.2024 u 10:20

Bionic
Reading

Današnji program 26. kola SuperSport HNL-a prvo nam nudi mali gradski derbi kojeg će u Kranjčevićevoj odigrati Lokomotiva i Rudeš (15 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će na teren istrčati Gorica i Hajduk (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Subota nam u 26. kolu SuperSport HNL-a donosi zagrebački okršaj u Kranjčevićevoj, Lokomotiva dočekuje ohrabreni Rudeš koji je u prošlom kolu stigao do prve ovosezonske pobjede (15 sati, MAXSport1, MAXtv). Nakon njih u Velikoj Gorici nas čeka obračun Hajduka i uzdrmane Gorice (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv). No, 'bili' gostovanja u Turopolju ne pamte po dobrome...

LOKOMOTIVA - RUDEŠ (15 sati, MAXSport1, MAXtv)

Rudeš je protiv Gorice u prošlom kolu stigao do prve ovosezonske pobjede. Danas će zasigurno ohrabreni i s puno više samopouzdanja istrčati u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive.

'Znamo 'lokose' jako dobro. To je mlada, potentna, energetski dobra momčad, s dobrom tranzicijom. Znamo kako bi trebali igrati protiv njih. Spremamo se sa svim raspoloživim snagama koje imamo. I ja se nadam pozitivnom rezultatu. U svakoj utakmici je cilj pobijediti. Vidjet ćemo nakon utakmice koliko smo zaslužili našom prezentacijom', kaže trener Rudeša Davor Mladina i napominje:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Vidjelo se odmah nakon utakmice s Goricom da su momci odlično reagirali. Naravno, to je bilo i za očekivati, s obzirom na dugi period bez pobjede. Iako moram reći da smo mi tu pobjedu zaslužili i prije, u nekim utakmicama smo zbilja izgledali dobro. Drago mi je zbog igrača, jer vidim koliko ulažu truda i rada, a to se na rezultatu do sad nije vidjelo. Siguran sam da je sada i njima s leđa pao veliki teret i da će u sljedećim utakmicama biti s puno više energije i elana.'

Neće Rudeš danas biti kompletan, ali...

'Tek je Grezda out, zbog ozljede. Situacija je čista, tako da vjerujem kako ćemo složiti kvalitetan sastav. Dajemo mi prilike našim mlađim igračima. Sjetite se da smo protiv Hajduka imali čak tri naša mlađa igrača, Vukmanovića, Krušlina i Mašalu, plus Topića koji je kod nas na posudbi. Dakle, protiv, u to vrijeme lidera prvenstva, pokazali smo kakve su nam namjere. Oni su to zaslužili, a tako ćemo ići i dalje', zaključio je Mladina.

  • +15
Slaven Belupo - Lokomotiva, 25. kolo SuperSport HNL-a Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

A Lokomotiva u Kranjčevićevoj nije izgubila još tamo od studenog prošle godine, uz to je momčad Silvija Čabraje puna samopouzdanja nakon što je u SuperSport Hrvatskom nogometnom Kupu izbacila Osijek, a nakon toga u prošlom kolu slavila 3:2 na teškom gostovanju kod Slaven Belupa.

GORICA - HAJDUK (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Početak 2024. godine za momčad Gorice je više nego očajan. Rezultatski gledano, momčad Dinka Jeličića doslovno nije napravila ništa dobrog. U osam odigranih utakmica (sedam prvenstvenih i jedna u Kupu) Gorica je ostvarila katastrofalnih šest poraza i samo jednu jedinu pobjedu (protiv Slaven Belupa u 24. kolu). I da, Jeličiću se opasno trese stolica, predsjednik Gorice Nenad Črnko je poznat po tome da trenere mijenja čak i češće nego čarape...

'Slijedi nam utakmica protiv protivnika koji je u borbi za prvaka i koji će napuniti stadion s velikim brojem naših navijača i to će za nas biti dodatan motiv da u tom ambijentu usporimo Hajduk, a ubrzamo naš izlazak iz krize. Vjerujem da ćemo ovoj utakmici dati dobar pečat bez obzira na to što u nju ulazimo u negativnom nizu. Iz te utakmice možemo samo jako puno dobiti. Igrači su svjesni svega i nije im lako što se nalazimo u takvoj situaciji, ali oni nisu klonuli, rade svoj posao i vjerujem da će ih to nagraditi protiv Hajduka', kaže Jeličić te dodaje:

'Izuzev Solde koji ima kartone i igrača koji su duže vremena van stroja svi ostali su na dispoziciji. Nema promjena u odnosu na prethodnih nekoliko tjedana. Priprema je usmjerena na nas i kako bismo morali izgledati protiv njih. Hajduk bez obzira na izostanke ima dovoljan broj igrača da na svakoj poziciji ima nekoliko rješenja i mi o tome ne razmišljamo. Fokusirani smo na nas i na to da do kraja utakmice držimo agresivnost, kompaktnost i koncentraciju. U ovu situaciju su nas doveli periodi igre kada u tim segmentima padamo.'

  • +23
Gorica - Rudeš, SuperSport HNL, 4.3.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

No, teški su ovo dani za trenera Gorice...

'Ja noćima ne spavam i tražim recept da promijenimo ono što ne valja. Najveće pitanje je iz kojeg razloga se nam tijekom utakmice događaju oscilacije i koji je remeteći faktor. Kada gledate naše utakmice vidjet ćete faze dobre igre i onda se dogodi jedna greška koja nas potpuno izbaci iz takta. To nas u prvom dijelu sezone nije karakteriziralo i pad je krenuo upravo na utakmici protiv Hajduka, a nastavio se protiv Rijeke gdje smo igrali dobro, ali rezultat nije otišao na našu stranu. Rekao sam momčadi da bodovna razlika nije tako velika da se mi ne bismo mogli uključiti u borbu za Europu. Sve ekipe u ligi osciliraju i desit će se padovi svima. Trudimo se, radimo i na treningu stavljamo fokus na stvari koje nam u igri izazivaju probleme', razmišlja Jeličić.

Optimizam nudi činjenica da Gorica na svom terenu nije izgubila posljednje dvije utakmice s Hajdukom, posljednju su dobili 2:1, a prije toga je bilo 0:0. No, 'bili' su veliki favoriti, bez obzira na brojne ozljede...

'Mislim da će nas Hajduk napasti od samog početka. Očekujem da će izaći s gardom ekipe koja se bori za naslov prvaka uz podršku svojih navijača i da će učiniti sve da se odmah nametne i preuzme konce igre', zaključio je trener Gorice.

S druge strane, trener Hajduka Mislav Karoglan ima veliki respekt prema momčadi Gorice.

'Oni su i dalje šesta momčad lige protiv koje smo posljednji puta na njihovom terenu izgubili. Bit će teško i moraš biti na visokom nivou kako bi na gostovanju pobijedio bilo koga u ovoj ligi. Momci su toga svjesni i zato nema nikakvog opuštanja', napominje Karoglan te nastavlja:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Zdravstveno stanje je izazovno, ali sve dobre stvari moraju proći kroz iskušenja. Šarlija i Kalinić će odraditi trening i blizu su povratka. Brekalo će vjerojatno propustit Goricu, ali bit će spreman za Lokomotivu. Ferro će konkurirati za Goricu i svakako je igrač na kojeg se u budućnosti može računati.'

U kakvom je stanju Nikola Kalinić, može li krenuti od prve minute?

'Od početka sigurno ne. Opteretili smo ga na početku. Treba biti jako pažljiv. Bitno je da ga imamo zdravog. U bilo kojoj minutaži on je krucijalan', kaže Karoglan čija će momčad i u Velikoj Gorici imati veliku podršku Torcide:

''Kažem stožeru i igračima da ne gledaju protivnika i analiziraju ga kroz male utakmice. Protivnik je motiviran kada je stadion pun, za njih je posebno kada igra Hajduk. To je referenca drugačijeg omjera. Često su momčadi bolje protiv boljih ekipa. Zato mi moramo biti pravi i ne dati protivniku taj level samopouzdanja', zaključio je Karoglan.