8. KOLO PRVENSTVA

Hajduk i Osijek na teškim gostujućim iskušenjima; evo gdje možete gledati današnje dvije utakmice HT Prve lige

12.09.2021 u 08:17

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice osmog kola Hrvatski Telekom Prve lige, Hajduk gostuje u Puli kod Istre 1961 (17, Arenasport 3), a Lokomotiva je domaćin Osijeku (19.05, Arenasport 3)

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Istra 1961 – Hajduk (17, Arenasport 3)

Istra 1961 se trenutno nalazi na osmoj poziciji prvenstvene tablice sa šest osvojenih bodova u šest odigranih utakmica. U posljednjem prvenstvenom susretu doživjeli su poraz rezultatom 3:1 na gostovanju u Šibeniku. Puljani igraju promjenjivo…

'U nedjelju je pred nama zanimljiva utakmica protiv jedne od najboljih momčadi u ligi. Očekujemo lijepu atmosferu na stadionu. Što se nas tiče, natjecateljski smo nastrojeni i kao uvijek, ići ćemo na pobjedu', poručio trener Gonzalo Garcia.

'Znamo da je Hajduk jaka ekipa i imaju puno igrača koji su u dobroj formi. Jedna su od najjačih ekipa u Hrvatskoj i sigurno su favorit za sutrašnju utakmicu, ali mi ćemo naravno dati sto posto sebe. Pokazali smo protiv Osijeka da možemo igrati i s najjačim ekipama. Očekujemo dobru utakmicu s naše strane i jednu lijepu večer s punim tribinama', dodao je Dion Drena Beljo.

Hajduk dvoboj s Istrom 1961 dočekuje s trećeg mjesta prvenstvene tablice s 13 osvojenih bodova u sedam odigranih kola. U posljednjem susretu Bijeli su s 2:1 poraženi od Rijeke u Jadranskom derbiju odigranom na Poljudu, a prije toga Hajduk je nanizao četiri uzastopne prvenstvene pobjede.

  • +13
NK Hajduk - NK Rijeka, HT Prva liga, 29.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Nakon razočaranja i poraza od Rijeke igrači su imali nekoliko slobodnih dana, a zatim smo radili naporno s onima koji su bili tu. Od jučer smo kompletni i gledamo prema utakmici s Istrom 1961. Imamo dobar osjećaj, atmosfera u momčadi je jako dobra. Imam zaista velik broj informacija o svakom protivniku. Istra će sigurno biti ofenzivnija nego što su to bile momčadi s kojima smo igrali u prethodna tri kola. Na domaćem su terenu svladali Osijek. Bit će i za nas težak protivnik, ali mi smo fokusirani isključivo na sebe', istaknuo je trener Jens Gustafsson na konferenciji za medije održanoj uoči današnjeg susreta.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Lokomotiva – Osijek (19,05, Arenasport 3)

'Lokosi' su u zlatnoj sredini, ali gledaju prema gore. Za to treba osvajati bodove i protiv jakih momčadi kao što je Osijek…

'Tjedna pauza nam je dobro došla za uigravanje novopridošlih igrača. Reprezentativci su se vratili u optimalnoj formi, generalno svi su u punom pogonu i konkurirati će za sastav. Osijek je iznimno jak protivnik. Imaju široki i kvalitetni kadar, ozbiljno su vođeni, jedna su od najboljih ekipa u HT Prvoj ligi, i svjesni smo da nam u nedjeljnom dvoboju neće biti nimalo lako. No također smo pokazali ove sezone kako možemo kvalitetno igrati protiv ekipa iz gornjeg doma tablice. Dati ćemo sve od sebe kako bi bodovi ostali u Kranjčevićevoj', rekao je trener domaćina Silvijo Čabraja.

  • +4
Lokomotiva - Gorica, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Reprezentativna stanka je iscurila, a Bijelo-plavi su se u potpunosti okrenuli Lokomotivi i gostovanju u Kranjčevićevoj ulici na kojem će tražiti prekid od dva uzastopna poraza.

'Radili smo tehnički i taktički, ali i psihološki. Dali smo momčadi tri dana odmora da se malo maknu od nogometa i onoga što smo imali u ovom zadnjem periodu koji nije bio baš zadovoljavajući i koji ne zadovoljava nikoga od nas. Mi tražimo pobjedu u svakoj utakmici, ne biramo utakmice po tome u kojoj je pobjeda imperativ, a u kojoj nije. Ista je stvar i protiv Lokomotive koja je na početku prvenstva pokazala da im je prethodna sezona koristila kao jako dobra škola, razvili su mlade i kvalitetne igrače te su brza, agresivna i kvalitetna momčad. Pokušat ćemo dati svoj maksimum i doći do pobjede', izjavio je trener gostiju Nenad Bjelica.

  • +14
Osijek - Dinamo, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska 1. liga

Istra 1961-Hajduk17:00
Lokomotiva-Osijek19:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb751116
2.Rijeka751116
3.Hajduk741213
4.Osijek741213
5.Gorica841313
6.Lokomotiva631210
7.Šibenik82157
8.Istra 196162046
9.Slaven Belupo81255
10.Hrvatski dragovoljac81164

Sljedeće utakmice

17.9.Hrvatski dragovoljac-Rijeka
18.9.Slaven Belupo-Istra 1961
18.9.Šibenik-Lokomotiva
19.9.Hajduk-Dinamo Zagreb
19.9.Osijek-Gorica