SJAJNA PRIČA

Haas kreirao senzaciju u Formuli 1: Nitko se nije nadao!

23.03.2016 u 17:28

Bionic
Reading

Vlasnik nove F1 momčadi Gene Haas oduševljen je šestim mjestom Romaina Grosjeana u debitantskom nastupu bolida te kaže da je u jednoj utrci projekt postigao više nego u prvih pet godina natjecanja u NASCAR-u...

Navikli smo da se nove F1 momčadi muče i mnogo zaostaju, ali američki Haas je pokazao da to ne mora biti tako. Već u svom prvom nastupu u elitnom automobilističkom natjecanju debitantska momčad ostvarila je šesto mjesto, zahvaljujući sjajnoj vožnji Romaina Grosjeana, što je bilo iznad svih očekivanja.

Prije ulaska u Formulu 1, Gene Haas bio je vlasnik NASCAR momčadi koja se natjecala od 2003. godine i osvojila je dva naslova prvaka, no proboj prema vrhu nije bio tako brz kao u Formuli 1.

'Puno smo godina provodili u NASCAR-u i ništa nismo postigli. Tek smo vodili par krugova i to je bilo to, ali takvo iskustvo nam je pomoglo. Moraš imati prave ljude i najbolju opremu ako želiš pobijediti. Naučili smo to na težak način i sada to pokušavamo ponoviti,' izjavio je oduševljeni Gene Haas nakon velikog uspjeha na utrci u Melbourneu, a zatim je zaključio:

'Ono što smo ostvarili ovdje, za to nam je trebalo pet godina u NASCAR-u. Nismo ušli u sezonu s velikim očekivanjima i ona još uvijek može biti duga i teška, bez obzira na ovu utrku. Ali puno smo toga naučili i sa samopouzdanjem dočekujemo sljedeću utrku što će nam donijeti mnogo toga dobroga.'