Oborio salaha

Haaland oborio rekord Premier lige i napada onaj koji se činio nedostižnim!

27.04.2023 u 09:27

Bionic
Reading

Mladi norveški nogometaš Erling Haaland iz sezone u sezonu ruši rekorde i pomiče granice

Tako je u derbiju protiv Arsenala zabio gol u sudačkoj nadoknadi za potvrdu uvjerljive pobjede Manchester Cityja 4:1. Tom pobjedom City je napravio velik korak prema obrani naslova prvaka, a Erling Haaland se usput upisao u povijesne knjige.

Naime, Haaland je to bio ukupno 33. gol u Premier ligi ove sezone, a statističari su odmah objavili kako je time ostvario rekord engleske lige po broju golova – otkad se igra 38 utakmica u prvenstvu. Nitko nikada u takvom formatu nije zabio više golova.

Tako je Haaland u svojoj prvoj sezoni u Engleskoj oborio rekord Egipćanina Mohameda Salaha koji je u sezoni 2017/18. zabio 32 gola i do srijede je bio rekorder.

No, ako Haaland želi biti vlasnik apsolutnog rekorda Premier lige – koji s 34 gola drže Andrew Cole i Alan Shearer (svaki je zabio po 34 gola) – morat će do kraja sezone zabiti još barem dva gola.

  • +7
Manchester City - Arsenal, engleska liga, 26.4.2023. Izvor: EPA / Autor: EPA

No, treba reći kako su je u vrijeme Colea i Shearera liga imala 22 kluba i igralo se 42 kola.

Ako ga ozljede zaobiđu nema sumnje kako će Haaland u preostalih sedam utakmica ispisati povijest engleske Premier lige. A tek u srpnju proslavit će 23. rođendan…