PRVI ČOVJEK BAYERNA

'Guardiola nam ne donosi samo pobjede, nego i...'

27.02.2014 u 15:33

Bionic
Reading

Karl-Heinz Rummenigge u novom je intervjuu još jednom naglasio koliko je dobar potez Bayern napravio kada su uposlili Guardiolu. Jer osim uspjeha na terenu, ovaj im španjolskim stručnjak donosi i nikad prije viđenu popularnost

Pod Guardiolom, Bayern je u Bundesligi ostvario 20 pobjeda i dva remija u Bundesligi, došao na korak četvrtfinala Lige prvaka te se plasirao u polufinale Njemačkog kupa. Osim toga, Bayern je već došao do dva trofeja, kada su pobijedili Chelsea za Europski Superkup te osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo.

No, predsjednik Rummenigge, kako je izjavio za WolrdSoccer, nije samo zadovoljan onim što vidi na terenu, nego i svugdje drugdje. Biranim je riječima pričao o Guardioli: 'Njegovo upošljavanje bio je puni pogodak za klub. On kombinira kvalitetu i težak rad kao nitko kog sam vidio do sada. Nije nikakva slučajnost da upravo sada pišemo najuspješniji period u povijesti ovoga kluba. Pritom, naša popularnost diljem svijeta puno je veća nego li je bila ikad prije. To također možemo zahvaliti Pepu' - rekao je predsjednik Bayerna, koji očito vidi kako iz spomenute popularnosti doći do povećanja prihoda.

Osim uspjeha na terenu i po pitanju popularnosti, Guardiola se ove sezone istaknuo i po pitanju novih taktičkih varijanti, poput pomicanja Philippa Lahma u središnji dio terena.

Arsenal - Bayern 0:2