PETER SCHMEICHEL:

'Guardiola je precijenjen, od Bayerna je napravio dosadnu ekipu!'

08.09.2016 u 21:03

Bionic
Reading

Legendarni bivši danski golman Peter Schmeichel smatra da je Pep Guardiola trener koji je u karijeri imao mnogo sreće i tek će se u Premiershipu vidjeti koliko je zapravo kvalitetan...

Uoči gradskog derbija Uniteda i Cityja ovog vikenda u Engleskoj traju rasprave tko je bolji trener, Jose Mourinho ili Pep Guardiola. Uključio se u njih i Peter Schmeichel koji pretjerano ne cijeni španjolskog stručnjaka i vjeruje da je precijenjen.

'Ono što je Guardiola napravio s Barcelonom je fantastično, ali imao je mnogo sreće jer je imao na raspolaganju takve igrače. U Bayernu, po mom mišljenju promijenio je jako dobru, zabavnu ekipu i učinio da postane dosadna za gledati,' izjavio je bivši vratar Manchester Uniteda koji je potkraj karijere igrao i za City.

'Njegova nogometna filozofija kaže 'moramo imati posjed lopte pa ćemo u jednom trenutku zabiti gol', dok je za Alexa Fergusona prioritet bio zabiti, kao i za većinu drugih trenera,' dodao je za Sky Sports o Guardioli Schmeichel te zaključio da ga u Premiershipu čekaju prave muke:

'Premier liga je nešto sasvim drukčije. Ona se nastavlja i nastavlja i nikad ne završava. Čak i u ožujku još imaš 12 utakmica i pitaš se hoće li to ikad završiti.'