KONKURENTI LIKUJU

Gruzijci i Izraelci: Zbog Hrvatske smo u igri za Euro

28.03.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Porazom u Gruziji, hrvatska je nogometna reprezentacija potpuno zakomplicirala situaciju u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Euro 2012. Iako su 'kockasti' uz Grčku bili favoriti za prolaz, zahvaljujući rezultatu iz Tbilisija u igru su ušli i Gruzija te Izrael

Pet kola odigrano je u kvalifikacijskoj skupini za Euro 2012. u kojoj se nalazi Hrvatska. Nažalost, do prije ovog kola sve je izgledalo ružičasto. Držali smo prvo mjesto, čekali gostovanje u Tbilisiju koje je trebalo biti novo pumpanje atmosfere i još jedna pobjeda. Na kraju su se izabranici Slavena Bilića iz Gruzije vratili pokisli bez boda i porazom koji užasno boli.

Kako je Grčka dobila Maltu, sada su oni vodeći u našoj skupini sa bodom više od 'kockastih', no rezultatom iz Tbilisija posebno su sretni sami Gruzijci, ali i Izraelci koji ovo posrtanje hrvatske reprezentacije vide kao svoj povratak u igru za prolazak na Euro.

'Pobijedili smo Latviju, ali važnija je činjenica da je Gruzija pobijedila Hrvatsku', piše Haaretz. Naime, u utorak će u Tel Avivu svoju kvalifikacijsku utakmicu igrati Izraelci i Gruzijci.

'Potpuno je zakomplicirana situacija u F skupini zahvaljujući pobjedi Gruzije nad Hrvatskom. Zato je izuzetno važno da Izrael pobijedi u utorak Gruziju', piše Jeruzalem post koji tvrdi da su sada uz Gruzijce i Izraelci u igri.

'Ako pobijedimo Gruziju, bit ćemo u vrlo dobroj situaciji za prolazak', citira Jeruzalem post riječi izraelskog izbornika Luisa Fernandeza.

Izraelski Maariv također naglašava važnost utakmice protiv Gruzije tvrdeći da su Bilićevi igrači vratili Izrael u igru za Euro.

S druge strane, slavi se i u Gruziji. Tamošnji mediji su poletjeli nakon pobjede nad Hrvatskom i sve se više vjeruje u čudo i prolazak na Euro 2012.

'Gruzija se vratila u igru za Euro', stoji u naslovu Georgia Today, gruzijskog lista koji smatra da bi upornom igrom koju su igrači Temurija Kecbaje pokazali protiv 'kockastih' mogli srušiti i Izrael i tako doći zadržati nade da će vidjeti Ukrajinu i Poljsku.