DODATNA MOTIVACIJA

Grci se pale bahatim izjavama iz Hrvatske

06.10.2011 u 09:12

Bionic
Reading

Izbornik grčke nogometne reprezentacije, Portugalac Fernando Santos, pokazao je svojim igračima snimke utakmica hrvatske reprezentacije protiv Gruzije i Izraela

On je pronašao i zanimljiv način za dodatnu motivaciju svojih nogometaša. Izvadio je, naime, izjave Slavena Bilića i Luke Modrića, da će Hrvatskoj utakmica u Grčkoj biti najlakša dosad, lakša od utakmica s Gruzijom i Izraelom.

I te izjave, izvučene iz konteksta, svakodnevno ponavlja svojim nogometašima kako bi od njih napravio krvoločne lavove! No, čitaju li njegovi igrači grčke novine, neće baš naći razloge za silnu motiviranost.

Znano je, naime, da su Grcima (i grčkim medijima) klubovi u prvom, a reprezentacija u drugom planu! Tako je i naslovnica najobjektivnijeg sportskog lista 'Goal' (ostali su se jasno i otvoreno svrstali ili na stranu Olympiakosa ili Panathinaikosa!) u srijedu bila podijeljena između dvaju spomenutih klubova, u donjem kutu pisalo je nešto o AEK-u, a reprezentacija je dobila jedan okvirić na dnu i priču tek na sedmoj stranici lista!

Inače, u srijedu su Grci održali dva treninga, jedan u svome kampu 'Agios Kosmas' kraj Glyfade, kojega teško pronalaze i grčki taksisti! Drugi je bio na stadionu Karaiskaki, bio je to ujedno i jedini trening Grka na stadionu na kojem će se igrati utakmica.

Već drugi dan zaredom Santos je uigravao istu postavu i nema više dvojbe da će u susretu s Hrvatskom istrčati ovaj sastav: Tzorvas – Torosidis, Papastathopoulos, A. Papadopoulos, Zaradoukas – Tziolis, Katsuranis, Karagounis – Salpigidis, Samaras; Gekas.

Vježbali su Grci najviše prekide i duge lopte za kontre (na Salpigidisa), a po viđenome u međusobnoj igri na skraćenom terenu, jasno je da Grčka neće odustati od svoje filozofije 'kvarenja' suparničke igre. Uostalom, nakon treninga nam je, u hodu, izbornik Santos rekao:
'Želimo pobijediti Hrvatsku, ali neće biti katastrofa ne ostvari li nam se želja.'

Kako će Grčka igrati?

'Nemam razloga mijenjati dosadašnji način igre. Nemamo igrače za jurnjavu, bit ćemo strpljivi i čekat ćemo, kao i u većini dosadašnjih utakmica. Nadam se da ćemo i dočekati svoj trenutak,' rekao je Santos i požurio u svlačionicu, a grčki su novinari ostali iznenađeni što je uopće rekao i tih nekoliko riječi!

S novinarima, naime, Santos komunicira isključivo na službenim press-konferencijama