SNALAŽLJIVOŠĆU DO NOVACA

Grci pronašli način kako opstati – sponzoriraju ih bordeli!

23.10.2012 u 20:16

Bionic
Reading

Dva su amaterska grčka nogometna kluba ovih dana od likvidacije spasile uprave lokalnih bordela, a trećemu je ususret izašlo poduzeće za organizaciju sprovoda

Teška ekonomska kriza koja cjelovito prožima grčko društvo eliminacijom prijeti mnogobrojnim grčkim sportskim klubovima, ponajprije nogometnima. Baš su se tri nogometna kluba sačuvala propasti dovinuvši se bizarnim spasonosnim idejama.

Yiannis Batziolas, predsjednik Voukefalasa, kluba iz A1-amaterske lige koji nosi ime po konju Aleksandra Makedonskog, sponzorstvo je potražio i dobio od vlasnice lokalnog bordela: 67-godišnja madam Soula Alevridou, koja operira legalnim noćnim klubom za seksualnu zabavu muške publike u Larissi, donirala je klubu 10.000 eura. Otprilike se radi o jednogodišnjem proračunu Voukefalasa.

'Našli smo se u ozbiljnim financijskim poteškoćama pa sam pomislio – zašto ne?', rekao je Batziolas, koji vodi klub od 2010 godine.

Madam Alevridou, koja zapravo vodi lanac triju luksuznih bordela, zauzvrat je dobila reklamu: nogometaši nose dresove roze boje s logotipom jednog od njezina bordela (Villa Erotica) na prsima.

'Kad sam im rekao, igrači nisu mogli vjerovati. Sada su sretni zbog toga što smo si osigurali egzistenciju. Pitali su me čak i na koji ih način mislim premirati u slučaju dobrih rezultata', znakovito je prokomentirao predsjednik.

Ove subote Voukefalas će igrati prtiv Herculesa, kluba kojeg sponzorira eskort-bar.

Na sjeveru zemlje, u Trikali, slično se snašlo vodstvo Palaipyrgosa, još jednoga nižerazrednog kluba čiju okosnicu čine srednjoškolci. Palaipyrgos je potpisao sponzorski ugovor s mrtvačkim poduzećem.

'Za nas je to bilo pitanje opstanka', rekao je direktor kluba Lefteris Vassiliou.

Na prednjem dijelu crnih dresova mladi nogometaši nose logotip mrtvačke kompanije s velikim bijelim križom na položenom lijesu.

'Igrači su sve to skupa podnijeli iznenađujuće dobro, pogotovo kad su primijetili reakciju suparničkih momčadi. Kad vide naše dresove, suparnici bježe od nas. Zbog toga smo ušli u lijepu seriju pobjeda', rekao je Vassiliou.