REKORDER

Gotov je najveći transfer u povijesti hrvatskog nogometa; evo koliko je Chelsea platio Matea Kovačića

01.07.2019 u 18:28

Bionic
Reading

Mateo Kovačić i službeno je u Chelseaju, hrvatski reprezentativac potpisao je za londonsku momčad i pomaknuo granice što se tiče isplaćene odštete

Chelsea je kupio Matea Kovačića za 45 milijuna eura što je najviši iznos ikad plaćen za hrvatskog nogometaša. Prije toga je hrvatski rekord držao upravo Kovačić kada je 2015. odlazio iz Intera u Real uz odštetu od 31 milijun eura.

Kovačić je s Realom osvojio tri Lige prvaka, ali u finalima nikada nije dobio priliku te je često puta naglašavao kako želi otići. Prošlu sezonu bio je na posudbi u Chelseaju, obje strane su bile zadovoljne, a sada se suradnja nastavlja.

'Mateo je razigravač sredine terena čija specijalnost su brze kombinacije. U sebi ujedinjava kvalitete igrača koji naporno radi, posjeduje veliku vještinu s loptom i sposoban je za dodavanja koja probijaju protivničku obranu. Može igrati bilo gdje u napadu. Hrvatski internacionalac (24) dolazi s iskustvom redovnog igranja u Serie A, La ligi i Ligi prvaka, kao i za reprezentaciju. Nastupio je na pet utakmica Hrvatske na putu do finala SP-a', napisali su u Chelseaju o Kovačiću koji je potpisao na pet godina.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia