ht prva liga - 18. kolo

Gorica se osvetila Slaven Belupu i stigla na diobu trećeg mjesta

07.12.2019 u 16:57

Bionic
Reading

Gorica i Slaven Belupo u srijedu su odradili četvrtfinalnu utakmicu hrvatskog kupa, a 'farmaceuti' su tada upisali pobjedu 2:1. Ove subote iznenađenja ipak nije bilo, te je Gorica lakoćom upisala pobjedu 2:0 i stigla do nova tri boda

Hladno vrijeme i magla kvarili su doživljaj domaćim navijačima u Gorici, koji su željeli 'osvetu' Slaven Belupu za poraz u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa.

Sve ostalo domaćinima je išlo u prilog, jer Slaven Belupo u desetoj minuti ostao je bez jednog igrača. Naime, Goda je zaradio izravni crveni karton, što je momčadi Sergeja Jakirovića itekako olakšalo put do pobjede.

Brojčanu premoć, iako su u prvih 15-tak minuta dvoboja i bez nje bili dominantniji, igrači Gorice iskoristili su već u 18. minuti. Zwolinski je glavom asistirao Lovriću, no njegov udarac zaustavio je Filipović. Ipak, najbrži je na 'odbijancu' bio upravo Zwolinski, koji je bez problema pogodio prazan gol.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

15-tak minuta kasnije već je bilo 2:0. Mathieu je odlično prošao po desnoj strani, te nesebično dodao Lovriću, koji je ovog puta precizniji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Četiri minute nakon tog gola vidjeli smo i spornu situaciju. Naime, domaćini su očekivali kazneni udarac, nakon što je Čabrajin ubačaj pogodio nekog od gostujućih igrača, ali procjena suca Vučkovića bila je da to nije bio nesportski potez, već je pokazao na udarac iz kuta.

Zadovoljni odnosom snaga na terenu i prednošću od 2:0, domaćini se nisu previše ni bunili.

Ipak, u drugom dijelu, nakon što je Ndiaye zbog teatralnog pada u 16-ercu Belupa posve opravdano dobio drugi žuti karton te morao otići u svlačionicu, a brojčano stanje se izjednačilo, napokon smo vidjeli ravnopravniju utakmicu.

  • +8
Hrvatski telekom prva liga, 18. kolo, HNK Gorica - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Situacija se dodatno zaoštrila nakon što je u 65. minuti, zbog prigovora, crveni karton dobio i trener domaćih Jakirović.

Bilo je do kraja utakmice još uzbuđenja, ali rezultat se više nije mijenjao.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo