SuperSport HNL

Gorica se bori za ostanak, a Varaždin lovi Europu; evo gdje gledati današnju utakmicu

20.05.2023 u 10:55

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu samo jedna utakmica 35. kola SuperSport HNL-a, Gorica na svom terenu dočekuje Varaždin (18 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Subota nam donosi samo jedan susret 35. kola SuperSport HNL-a, od 18 sati (MAXSport 1, MAXtv) u Velikoj Gorici će snage odmjeriti Gorica i Varaždin.

GORICA - VARAŽDIN (18 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nema sumnje kako će danas u Velikoj Gorici biti vrlo zanimljivo. Domaćin se bori za ostanak u ligi, a pobjeda ili bod protiv Varaždina značila bi i definitivno ostvarenje tog cilja. No, gosti stižu s velikim motivom, Varaždinci su još u igri za plasman u Europu.

'Doveli smo se u situaciju da je sve u našim rukama. Mislim da smo zadnje tri utakmice odigrali jako dobro. Rezultatski toliko i ne jer smo uzeli samo dva boda, ali moram pohvaliti dečke jer kad pukneš nekih 55 udaraca po protivničkom golu da je to respektabilna brojka za puno veći klub od Gorice. Jednostavno, nekad lopta uđe, a nekad ne. Zadnje dvije utakmice u gostima su Majkić i Čavlina bili igrači utakmice što daje na težini toj statistici. Na kraju moram reći samo jedno. Imamo sve u svojim rukama i igramo na našem stadionu', kazao je trener Gorice Željko Sopić te dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Varaždin je ekipa koja prije bilo kakvih očekivanja izborila ostanak, tako su lagano i ležerno igrali. S druge strane imali su dosta ozlijeđenih igrača što je utjecalo na kvalitetu igre, ali mislim da trener Kovačević izvanserijski posao tamo. Na bod su od Osijeka i sanjaju tu Europu kao što i mi sanjamo i svim srcem želimo opstanak. Bit će to jedna zanimljiva utakmica u kojoj se moramo bacati na glavu, dati sve od sebe i rezultat onda neće izostati.'

  • +19
Istra 1961-Gorica, 13.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Problem za Goricu je činjenica da u posljednjih pet međusobnih susreta s Varaždinom nije pobijedila - ima tri poraza u Varaždinu te dva remija u Velikoj Gorici. A Varaždin danas stiže ohrabren s dvije pobjede u nizu (Šibenik, Rijeka).

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +20
Varaždin - Rijeka (34. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

'Idemo iz utakmice u utakmicu, a želimo naravno i sada pobijediti, iako neće biti lagano. Mislio sam da će pred ovu utakmicu biti bolja situacija s ozljedama, ali na žalost još je gora. Na susretu s Rijekom ozlijedio se Noa Vugrinec, udarac je dobio i Marko Stolnik i ovaj tjedan još nije trenirao, ali vjerujem da će stisnuti zube jer će nam jedan tako iskusan igrač u ovoj utakmici biti potreban. Ostali su dobro i pripremali se za ogled s Goricom', kazao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport