NEOBIČAN OPTIMIZAM

Glupost godine! Wales želi preko Hrvatske na SP

07.02.2013 u 11:48

Bionic
Reading

Neobičan je optimizam zahvatio velškog izbornika Chrisa Colemana nakon što su njegovi nogometaši u srijedu u prijateljskoj utakmici pobijedili Austriju s 2:1

Coleman je izrazio uvjerenje kako se njegova reprezentacija može plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, unatoč činjenici što je u kvalifikacijskoj skupini A u četiri utakmice osvojila samo tri boda i za Belgijom i Hrvatskom zaostaje velikih sedam bodova. Wales sljedeći mjesec najprije gostuje u Škotskoj, a 26. ožujka dočekuje Hrvatsku u Swanseaju.

'Definitivno je moguć plasman na SP. Imamo puno igrača koji će se vratiti nakon što se oporave od ozljeda, poput Aarona Ramseyja, Waynea Hennesseyja i Neila Taylora, tako da ćemo sljedeći mjesec biti jači. Pobjeda protiv Austrije nam je važna za samopouzdanje, ali moramo to ponoviti idući mjesec kada zbilja bude bitno. Dvije utakmice koje nam slijede su iznimno važne i moramo u njima osvojiti bodove', naglasio je Coleman.

'Čeka nas teška utakmica na Hampden Parku, a odmah nakon toga slijedi dvoboj protiv Hrvatske, jedne od najboljih reprezentacija u Europi. Morat ćemo biti na najvišoj razini. Plasman na SP je i dalje moguć, posebno kad imaš igrače poput Garetha Balea, Craiga Bellamyja i Aarona Ramseyja', dodao je Coleman.