BIVŠI NBA IGRAČ

Glen Davis nakon ružnog bijega iz Zadra stvorio probleme klubu koji ga želi

27.11.2018 u 14:43

Bionic
Reading

Američki košarkaš Glen Davis na ružan način napustio je KK Zadar prije nego je odigrao barem jednu utakmicu. No, nije računao kako se - nakon što je potpisao ugovor - mora držati određenih pravila

Kako doznaje košarkaški portal Basketball.hr Glen Davis - koji je u karijeri odigrao 514 utakmica u najjačoj ligi svijeta, a na svom je vrhuncu u Orlandu zabijao 15 koševa uz sedam skokova po susretu - po drugi je put ove sezone blizu povratka na košarkaške parkete. Navodno za njega interes pokazuje nekoliko azisjkih momčadi, a i Izrael se spominje kao moguća nova destinacija.

No, isto tako treba reći kako je Davis posljednje tri sezone bio izvan profesionalne košarke i njegova fizička pripremljenost je pod sumnjom javnosti.

Nakon što se ponio potpuno neprofesionalno nakon dolaska u Zadar gdje je izveo pravi cirkus i nakon samo tri dana napustio klub, njegovi novi mogući poslodavci preuzimaju veliki rizik ukoliko ga dovedu jer je pod suspenzijom.

Naime, Big Baby Davis (206 cm, 131 kg) neće moći u novi klub samo tako jer ima važeći ugovor sa Zadrom i bude li htio ove sezone zaigrati negdje, njegov novi klub vrlo vjerojatno će morati platiti odštetu zadarskom ABA ligašu. Tako bi KK Zadar mogao dobiti odštetu za igrača koji nije odigrao niti jednu sekundu utakmice ili odradio jedan cijeli trening za klub.

Tako je bivši NBA igrač, koji ima i naslov prvaka kao igrač Boston Celticsa, sam sebi stvorio velike probleme.

  • +11
ABA liga, 9. kolo, KK Zadar - KK Budućnost Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX