MOŽE SE BEZ NJEGA

Glas naroda: Draper ne treba hrvatskoj reprezentaciji

21.08.2015 u 12:06

Bionic
Reading

Izbornik Velimir Perasović možda razmišlja o naknadnom pozivu Dontayeu Draperu u hrvatsku reprezentaciju, no anketa tportala pokazala je da 67% ispitanika smatra kako on nije potreban našoj izabranoj vrsti...

Hrvatski košarkaši djeluju impresivno uoči Eurobasketa na kojem će biti ozbiljni kandidati za osvajanje medalje, a dobar rezultat približio bi selekciju i nastupu na Igrama u Riju sljedeće godine. Lijepih šest pobjeda okrunili su visokim trijumfom protiv Litve ugostima, zahvaljujući odličnoj igri u obrani koja mnogo obećava uoči početka prvenstva 5. rujna.

Ipak, nije sve idealno za Velimira Perasovića, s obzirom da ima problema s ozljedama na poziciji 'playmakera'. Naime, Lafayette je otpao zbog ozljede koljena. Hrvatska još ima Stipčevića i Ukića na toj poziciji, no izbornik razmišlja o naknadnom pozivu Dontayeu Draperu koji je već igrao za Hrvatsku, ali nije bio na prvotnom popisu za Eurobasket.

Hoće li Draper biti pozvan ili možda netko drugi, poput mladog Tonija Katića, tek ostaje za vidjeti, no prema anketi provedenoj na tportalu, ljubitelji košarke smatraju da Amerikanac nije potreban našoj selekciji. Tako misli 67% ispitanika, dok 24% vjeruje da bi bio pravo pojačanje. Za njih 9% to je nebitno pitanje, jer imamo dovoljno kvalitete na ostalim pozicijama.

Ispitanici su čini se uzeli u obzir upitnu fizičku spremu Drapera u ovom trenutku, kao i problem nedostatka nacionalnog naboja kod igrača koji je došao igrati u Hrvatsku za mjesečnu plaću i odjednom postao reprezentativac. Sad je potez na Perasoviću, no zaista bi se moglo pokazati, koju god odluku da povuče da je zaista potpuno nebitno, jer Hrvatska ima adute za pohod na medalju, sa i bez Drapera...

Anketa tportala - treba li Perasović naknadno pozvati Drapera?

Da 23,97%
Ne 66,99%
Potpuno nebitno 9,04%