RATUJE SA SVIJETOM

Gips: I Đoković je priznao, skijanje je 'komplikovano'

07.02.2012 u 15:57

Bionic
Reading

Ivica Kostelić najbolji je i najkompletniji skijaš svijeta, iako ne dolazi iz skijaških velesila poput Austrije i Švicarske. Baš zato i sâm Ivica, a pogotovo njegov otac i trener Ante Gips Kostelić, vode bitke s čelnim ljudima FIS-a

Ivica Kostelić u ponedjeljak je proglašen najboljim sportašem grada Zagreba, a tim povodom u KD Vatroslav Lisinski pojavio se i njegov otac Ante Kostelić, koji je najavio mogući rasplet sezone.

'Ne znam hoćemo li i ove godine gledati podizanje Kristalnog globusa. Rado bih da se to dogodi prije završnice u Schladmingu. Tamo nam nisu baš skloni, a bit ćemo zadovoljni ako tamo dođemo s prednošću', skeptičan je Ivičin otac i trener Ante Kostelić, koji je spomenuo i sukob s Marcelom Hirscherom, zbog čega su se Austrijanci dignuli na zadnje noge.

Podsjetio je Ante, u razgovoru za Novu TV, da se oni kao rijetko tko moraju boriti protiv vjetrenjača u FIS-u, to jest da, s obzirom na to da dolaze iz Hrvatske, ratuju sa skijaškim moćnicima, a u svoju je korist, bez želje da podcijeni tenis, uzeo i poznanstvo s najboljim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem i njegovom obitelji.

'Ne postoji baš nijedan primjer u Hrvatskoj, ni prije ni sad, niti će ikada postojati, da vodite jedan privatni rat protiv cijelog svijeta. Recimo, tenis stvarno može igrati svatko. Ima odličnih tenisača iz Venezuele, Čilea, Argentine. Skijaški krug je ograničen. Da vas samo podsjetim da je Đoković rođen na Kopaoniku. I da je probao skijati. Budući da smo prijatelji s njima, iskoristit ću ono što su rekli. Skijanje nije tenis, skijanje je mnogo komplikovano', završio je Kostelić, a njegovu izjavu za Novu TV možete pogledati ovdje