USUSRET DERBIJU

Gerrard: Unitedu bi zabio rukom, a priznao ne bi

12.01.2013 u 16:15

Bionic
Reading

ako je poznat kao korektan igrač, odnosno kapetan kojeg mnogi suigrači ističu kao pravi uzor, Gerrard sigurno neće konkurirati za neku nagradu iz kategorije fair-playa s iskazom kojeg je ponudio

Njegov suigrač Luis Suarez tisućama milja je daleko od korektnog igrača. Mnoge kontroverze vezane su uz njegovo ime, pogotovo kada su u pitanju ogledi Liverpoola i Manchester Uniteda. Prošle sezone je Suarez odslužio osam utakmica suspenzije zbog rasističkog vrijeđanja francuskog braniča 'crvenih vragova' Patricea Evre, kojem je odbio pružiti ruku u prvom sljedećem susretu nakon odslužene suspenzije.

Rastezanje Suareza i kada je kriv i kada nije je omiljena zabava engleskim novinarima, pa su se zadnjih dana opet natjecali tko će više pisati o pogotku kojeg je urugvajski napadač postigao uz evidentnu pomoć ruke prošlog vikenda u pobjedi Liverpoola u FA Cupu nad petoligašem Mansfieeldom 2:1.

Uoči nedjeljnog derbija protiv Manchester Uniieda, tim povodom oglasio se Steven Gerrard.

'Gledajte, da se ne lažemo, da zabijem s rukom gol na Old Traffordu, sigurno bih proslavio gol. Ne bih otrčao sucima i rekao im, 'znate, ja sam zapravo zabio s rukom'.

'Što mislite što bi Wayne Rooney učinio u toj situaciji? Uostalom, što je učinio Roy Carroll, tadašnji golman Manchester Uniteda, prije nekoliko godina kada je lopta u ogledu protiv Tottenhama debelo prešla gol-crtu. Ne sjećam se da sam vidio Fergusona ili Carrolla kako trče prema glavnom ili pomoćnim sucu kako bi priznali da je lopta preša crtu', sarkastično je rekao Gerrard.