PONIO SE KAPETANSKI

Gerrard nije 'potonuo' ni kad se doslovno poskliznuo

09.05.2014 u 08:38

Bionic
Reading

Liverpoolov kapetan Steven Gerrard pokazao je još jednom svu svoju veličinu. Iako je njegova velika pogreška u ligaškom ogledu protiv Chelseaja 'redsima' vjerojatno odnijela priliku za prvi naslov prvaka nakon 24 godine, Gerrard je smogao snage našaliti se na vlastiti račun

Liverpool je serijom od 11 uzastopnih pobjeda u Premierligi izborio fantastičnu šansu za osvajanje toliko željenog naslova prvaka kojeg navijači čekaju od 1990. godine. Tri runde prije kraja su u Liverpoolu znali da im dvije pobjede i jedan remi jamče titulu, neovisno o rezultatima rivala. A onda im se dogodio Chelsea na Anfieldu.

Jose Mourinho je 'parkirao ne jedan, nego dva autobusa', kao je to objasnio menadžer Liverpoola Brendan Rodgers. Domaći nogometaši nikako nisu mogli probiti Chelseajev bunker, a onda je u zadnjim sekundama prvog poluvremena grubo pogriješio baš kapetan i čovjek koji najviše sanja tu titulu, Steven Gerrard. Najprije nije prihvatio laganu loptu koju mu je dodao Mamadou Sakho, a nakon toga se i poskliznuo. Loptu je prihvatio Demba Ba, sam se sjurio prema golu 'redsa' i mirno matirao Simona Mignoleta.

Liverpool je u toj utakmici primio još jedan gol u sudačkoj nadoknadi drugog dijela, a onda je u ponedjeljak prosuo vodstvo 3:0 koje je držao kod Crystal Palace do 78. minute, ali je završilo 3:3. Sada Liverpool može do titule samo po jednom scenariju, treba pobijediti kod kuće Newcastle u nedjelju, dok bi Manchester City trebao izgubiti kod kuće od West Hama. To se gotovo sigurno neće dogoditi.

Engleski mediji su Gerrardovom kiksu davali puno pozornosti, dok su navijači konkurentskih klubova smislili pjesme kojima su se rugali kapetanu 'redsa'. Gerrard je, očito, sve stoički podnio, te je u osvrtu na ovu sezonu, vrlo uspješnu za Liverpool kako god završila, ponudio i šalu na vlastiti račun.

'Najvažnija poruka svakome tko potpiše za ovaj klub glasila da bi da nikad ne poleti previsoko u slučaju nagrade ili trofeja, ali i da ne potone 'kada se posklizne'. Ali, doslovno posklizne', rekao je Gerrard