POKLON NAVIJAČIMA

Genijalan potez Netsa; zbog figurice Dražena Petrovića očekuje se neviđena navala

16.02.2018 u 15:12

Bionic
Reading

Dražen Petrović, jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena, još uvijek je idol mnogim mladim košarkašima koji dolaze iako nas je zauvijek napustio 1993. kada je stradao u prometnoj nesreći. Među klubovima koji ga se redovito sjete te mu odaju počast su Brooklyn Netsi (bivši New Jersey)

Poznato je kako su Netsi umirovili Draženov dres s brojem 3, a sada su odlučili u znak sjećanja na legendarnog košarkaša, koji je 1993. izabran u najbolju treću petorku lige, nagraditi deset tisuća navijača koji prvi uđu u Barclays Arenu 26. veljače na utakmicu protiv Chicago Bullsa. Organizatori očekuju kako će figurica Dražena Petrovića rasprodati dvoranu i stvoriti veliku gužvu.

Iako je u momčadi Netsa Dražen Petrović odigrao svega 195 utakmica ostavio je dubok trag. U sezoni 1992/93. Imao je prosjek od 22,3 koša po utakmici, a još danas je treći najprecizniji šuter trica u povijesti lige s učinkom od 43,7%. Ispred njega su samo Steve Kerr (45,4%) i Hubert Davis (44,1%), a iza njega Stephen Curry (43,56%).

Mnoge NBA zvijezde i treneri upravo Dražena smatraju prvim europskim igračem koji je postao zvijezda NBA momčadi i koji je otvorio put onima koji su dolazili nakon njega.

Deset tisuća navijača tako će u tzv. retro večeri, za poklon dobiti figuricu Dražena u bijelom dresu Netsa s brojem 3 u karakterističnom driblingu.

'To će biti retro-večer u kojoj ćemo odati počast Hrvatu koji je tragično preminuo u automobilskoj nesreći prije gotovo 25 godina', piše na službenoj web stranici Brooklyna.

Kako doznajemo Draženova majka Biserka Petrović bit će počasna gošća, a uz nju u SAD putuje i unuk Marko (sin Ace Petrovića). Kao što je i običaj za vrijeme utakmice Brooklyn će posebnim videom odati počast legendarnom hrvatskom košarkašu.

  • +3
Šibenik: Dario Šarić na 24. obljetnici smrti Dražena Petrovića Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL