UKRAJINCI ZAKOMPLICIRALI

Futsal: Hrvatima poraz u borbi za SP

16.12.2011 u 18:57

Bionic
Reading

Hrvatska malonogometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola kvalifikacijskog turnira za plasman na Svjetsko prvenstvo u Bakuu od Ukrajine sa 1-4 (0-2)

Nakon što su u četvrtak iznenađujuće svladali domaćina turnira Azerbejdžan sa 3-1, naši igrači u petak nisu uspjeli ostvariti još jedan uspjeh kojim bi već kolo prije kraja turnira u Bakuu osigurali jedno od prva dva mjesta koja vode u sljedeći kvalifikacijski krug. Štoviše, nakon ovog visokog poraza naši igrači ovise i o ishodima utakmica kako bi izborili jedno od prva dva mjesta koja vode u sljedeći kvalifikacijski krug.

Ukrajinci su poveli sa 4-0 pogocima Čepornjuka (2:58), Pavlenka (18:51) i Ovsjanikva (26:49, 32:00), dok je strijelac jedinog gola za Hrvatsku bio Saša Babić (38:56).

Hrvatska će u posljednjem kolu turnira u Bakuu u nedjelju igrati protiv Makedonije, te joj je potrebna pobjeda kako bi zadržali izglede za prolazak dalje, a zatim se nadati kako Ukrajina neće izgubiti od Azerbejdžana s više od jednog gola razlike. Odgovarala bi nam i pobjeda Azerbejdžana s pet ili više golova razlike.

Tijekom ovoga tjedna diljem Europe igra se sedam kvalifikacijskih turnira s kojih će po dvije prvoplasirane reprezentacije izboriti prolazak u završnu fazu kvalifikacija, koja će se održati od 25. ožuka do 11. travnja sljedeće godine, a u kojoj će se formirati sedam parova koji će odigrati po dvije međusobne utakmice.

Ukupni pobjednici tih sedam parova izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 2. do 18. studenoga sljedeće godine održati na Tajlandu.

Hrvatska je inače domaćin sljedećeg Europskog prvenstva u malom nogometu od 31. siječnja do 11. veljače ove godine.