FIFA_SP_2018.svg

vincent candela

Francuz iz generacije 1998. za tportal objasnio zašto očekuje da će njegovi u nedjelju opet rastužiti Hrvatsku

Bionic
Reading

Član legendarne generacije iz 1998. godine Vincent Candela smatra da je puno toga na strani Francuske uoči okršaja s Hrvatskom u Moskvi u nedjelju, ali nema hrabrosti prognozirati konačnog pobjednika u finalu Svjetskog prvenstva, iako vjeruje u svoju izabranu vrstu...

Jedan od francuskih igrača, koji je gledao kako Lilian Thuram zabija dva gola Hrvatskoj i vodi Francusku u finale bio je i Vincent Candela. Danas 44-godišnji bivši nogometaš bio je svojedobno lijevi bek i rezerva Bixenteu Lizarazuu, a 1998. godine Aime Jacquet ga je pozvao na Svjetsko prvenstvo koje su Galski pijetlovi na kraju i osvojili.

Candela je odigrao jednu utakmicu na turniru, a onu ključnu protiv Hrvatske gledao je s klupe.

'Sjećam se te utakmice, kao da je bila jučer. Takav se spektakl ne zaboravlja. Naravno, kada smo mi slavili, jasno je da je u lijepoj uspomeni,' prisjetio se u razgovoru za tportal bivši dugogodišnji nogometaš Rome.

Vincent Candela vjeruje da će se povijest ponoviti dvadeset godina kasnije.

'Bila je Hrvatska i tada jaka, baš kao i ova danas, ali ipak sam ja Francuz i vjerujem da ćemo na kraju opet slaviti mi,' naglasio je Francuz pa objasnio svoju tezu.

'Francuska je odlično posložena, igrači su mladi, ali s puno iskustva iz velikih utakmica u velikim klubovima. I što je važnije, naša je momčad imala dan više odmora, nije igrala produžetke kao vaša. Puno je stvari koje su na našoj strani. Ali tko će pobijediti, mogu vam reći tek u nedjelju, oko 20 sati', zaključio je raspoloženi Candela.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL