nisu kalkulirali

Francuski bombarder objasnio zašto im je bilo tako važno izbaciti Hrvatsku!

25.01.2018 u 08:46

Bionic
Reading

Kentin Mahe smatra da je Francuska ozbiljnom igrom protiv naših rukometaša odala počast vlastitim sportskim vrijednostima i pokazala poštovanje prema drugim reprezentacijama, dok Vincent Gerard naglašava kako izbaciti Hrvatsku usred zagrebačke Arene definitivno ima značenje u rukometu...

Francuzi nisu imali milosti i ostavili su Hrvatsku bez polufinala ove srijede, iako su ranije saznali da su već prošli dalje i nije im trebao trijumf u posljednjem kolu.

  • +14
Hrvatska - Francuska (EP u rukometu 2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iako je Didier Dinart dao priliku rezervama u drugom poluvremenu, naša reprezentacija nije uspjela nadoknaditi minus šest golova (13:19) iz prvog i dok Nikola Karabatić žali zbog hrvatske sudbine, ostatak momčadi ponosan je na impresivnu pobjedu koja je Švedsku odvela u borbu za medalju.

'Bila je to čudna utakmica jer smo znali da smo već prošli dalje. No nismo htjeli ništa kalkulirati. Fokusirali smo se na pobjedu kako bismo odali počast našim sportskim vrijednostima. Poštujemo naš plan igre, kao i druge reprezentacije. A u ovoj pobjedi smo jako uživali', kaže Kentin Mahe koji igra na poziciji lijevog krila, ali bombardira i s vanjskih pozicija.

'Otvorili smo si put prema medalji. Sretni smo, igrali smo punom snagom kako bismo pobijedili i dobro je ispalo. Uvijek nešto znači kad eliminiraš Hrvatsku u gostima', kaže pak golman Vincent Gerard, veliki oslonac momčadi tijekom cijelog turnira.

'Nismo izgubili utakmicu još od finala Olimpijskih igara u Riju i to nam daje samopouzdanje. Pokazali smo ovaj put da imamo neke od najboljih pucača u rukometnom svijetu. Snažno smo pucali i izbacili Hrvatsku u gostima. No nismo prvi koji su ih pobijedili na ovom turniru', mišljenje je pak Adriena Dipande koji je ove srijede uglavnom protiv naših odrađivao posao u obrani.

Francuze sada čeka obračun sa Španjolcima u polufinalu u petak. Svjesni su da još nisu osvojili ništa, ali i da su definitivno spremni stići do novog zlata...