Ovo ih je zaboljelo

[FOTO/VIDEO] Srbi žestoko opleli po Dinamu i njegovim navijačima; jedan detalj u Zagrebu nazvali su pravim skandalom

25.02.2021 u 19:09

Bionic
Reading

Srpski Kurir žestoko je reagirao na jednu hvalevrijednu akciju Dinamovih navijača

Dinamo od 21 sat na svojem Maksimiru dočekuje Krasnodar u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europske lige. U Rusiji su 'modri' slavili s 3:2, a sada u Zagrebu žele dovršiti posao. Zagreb, iako nema navijača na stadionu, ponovno diše u znaku Dinama.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport

U čast novog Dinamovog proljeća zagrebačka je fontana svijetlila u bojama zagrebačkog kluba, a hrvatski velikani su okićeni šalovima. Čak 22 spomenika hrvatskih velikana ukrašena su Dinamovim navijačkim rekvizitima, ali jedan je izazvao i probleme u susjednoj Srbiji.

  • +7
Velikani grada Zagreba s navijačkim šalovima Dinama Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Našim se susjedima nije svidjelo što je Dinamov šal dobio i spomenik Nikoli Tesli na uglu Masarykove i Preradovićeve, kao ni onaj Petra Preradovića na Preradovićevom trgu, a posebno je uznemiren bio tamošnji tabloid Kurir koji je sve skupa nazvao skandalom.

'Nevjerojatno. Skandal u Zagrebu! Navijači Dinama prisvojili Nikolu Teslu: Označili ga kao velikog simpatizera hrvatskog kluba', stoji u naslovu srpskog tabloida.

U tekstu tamošnji novinati ističu kako su navijači Dinama, Bad Blue Boysi, organizirali kićenje spomenika na zagrebačkim ulicama i tu nije ništa sporno, ali...

'Ništa tu ne bi bilo skandalozno da se među 'navijačima' modrih nije našao i spomenik velikom srpskom znanstveniku Nikoli Tesli. Trideset godina nakon što su spomenik najvećem svjetskom znanstveniku svih vremena minirali u njegovoj Lici, hrvatski nacionalisti sad su se na ovaj način 'iskupili'. Inače, Preradović je još jedan Srbin čiji je spomeni danas ukrasio šal s Dinamovom šahovnicom', piše Kurir u svojem suludom tekstu.