Nova slika Šime Strikomana

[FOTO/VIDEO] Argonauti ispisuju povijest, a njihova je impresivna milenijska fotografija obišla cijeli svijet

21.10.2020 u 17:46

Bionic
Reading

Argonauti su u Rogoznici, na pola puta svoje Jadranske avanture, stali kako bi se fotografirali za milenijsku fotografiju koju potpisuje slavni Šime Strikoman

Bjelovarski Argonauti krenuli su u svoju Jadransku pustolovinu u kojoj će u osam dana, od 18. do 25. listopada preveslati od Prevlake do Savudrije, rutu kroz cijeli Jadran dugačku čak 650 kilometara.

Na pola te rute, u Rogoznici, su odlučili ovjekovječiti svoj pothvat novo-milenijskom fotografijom što je za njih organizirala udruga Plava krila koja je i suorganizator pothvata. Jadranska pustolovina ima i humanitarni karakter i želi upozoriti javnost na problematiku respiratornih bolesti, a posebno plućne hipertenzije.

Novo-milenijsku fotografiju snimio je slavni fotograf Šime Strikoman čija je to 719 milenijska fotografija. Naravno, zbog epidemioloških mjera je manji broj ljudi, ali scenografija koju potpisuje Strikoman jasno ukazuje na milenijske fotografije.

Nakon ove impresivne slike koja je obišla svijet, Argonauti su krenuli dalje u svoju avanturu. Veslat će i po noći i odlučni su da svoju avanturu završe u planiranom roku, a ovim bi tempom, uz dobro vrijeme kakvo ih je do sada pratilo, mogli i premašiti svoje ciljeve. Pothvat prati sve više ljudi, a mi im samo možemo poželjeti sreću i mirno more.