kakav rasplet

[FOTO] Stigao je do završnog turnira rukometne Lige prvaka kao igrač PSG-a, a naslov je odnio s Kielom

30.12.2020 u 09:32

Bionic
Reading

Rukometaši Kiela pobjedom 33:28 nad Barcelonom postali su europski prvaci. Njemačkoj momčadi to je četvrti naslov klupskog prvaka Europe, a jednom od najboljih igrača svijeta, Norvežaninu Sanderu Sagosenu, prvi takav

Po mišljenju mnogih, jednom od najboljih rukometaša današnjice, 25-godišnjem Norvežaninu Sanderu Sagosenu, naslov prvaka Europe s Kielom prvi je u karijeri.

Sagosen je pak boru za finale vodio protiv Veszprema, i u nju je ugradio pet golova.

Ali da ne bi bilo zabune, sve što je Sagosen odigrao, odrađeno je prema EHF-ovim pravilima, jer ovaj se Final Four trebao odigrati još u proljeće, dok je Norvežanin i nosio dres PSG.

U međuvremenu je promijenio klub, i na završnom turniru igrao za novi klub a ne za onaj s kojim je do njega došao.

'Znali smo da će biti pakleno teško, igrali smo dva puta s njima (op.a. Barcelonom) u studenom, i nismo dobro prošli. Isplanirali smo sjajnu taktiku i maksimalno je sproveli na terenu, uspjeli smo ih usporiti te odigrati odlično napad 7 na 6. Ovo finale je remek djelo trenera Filipa Jiche, ništa manje od toga. Osjećaj je neopisiv, ostvarilo mi se ono što sam sanjao od svoje pete godine života, da osvojim Ligu prvaka. Jako sam ponosan na našu momčad, na sve ono što smo napravili u ova dva dana', rekao je Sagosen.

Naravno, sada su možda ljuti u PSG-u, ali pravila su poznata bila već neko vrijeme. Jer cilj Europske rukometne federacije bilo je zaključiti ovo natjecanje. Pa makar sa pet, šest mjeseci zakašnjenja.

  • +16
Kiel - Barcelona 33:25 (finale Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL