pobjeda 'redsa'

[FOTO] Nije im pomogao ni sjajni Ivan Perišić; Inter dominirao, a onda mu je Liverpool u posljednjih 15 minuta zabio dva gola

16.02.2022 u 23:11

Bionic
Reading

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Liverpool je slavio na San Siru protiv Intera 2:0. Za domaće je fantastičnu partiju odigrao Ivan Perišić, Inter je dominirao, a je onda u posljednjih 15 minuta utakmice primio dva gola. Pobjedu 'redsima' donijeli su Roberto Firmino (76) i Mohamed Salah (83)...

'Nerazzurri' i 'redsi' su odigrali zanimljivu utakmicu s mnogo trke, nizom prilika, a na koncu su slavili gosti 2:0 premda je i talijanski prvak vrlo lako mogao do slavlja. Pobjedu 'redsima' donijeli su Roberto Firmino (76) i Mohamed Salah (83).

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 14. minuti. Robertson je iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio na drugu vratnicu, Mane je pucao glavom, ali iznad gola. Samo dvije minute kasnije uzvratio je Inter najboljom prilikom u prvom poluvremenu. Perišić je sjajno prošao po lijevom krilu, ubacio pred gol do Calhanoglua koji je pucao, ali je lopta pogodila prečku.

U 29. minuti okušao se Alexander-Arnold iz slobodnog udarca, no i taj je pokušaj završio iznad gola. Uslijedilo je novo uzbuđenje pred vratima engleskog sastava u 35. minuti. Bila je to brza kontra domaćeg sastava, Dumfries je pokušao uposliti Džeku ispred gola, no Konate je uklizavanjem spriječio opasnu situaciju.

Inter je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Već na startu domaćin je imao priliku koja je izrađena na 'hrvatski pogon'. Perišić je bio dodavač, a Brozović je opalio s 18 metara, ali je pucao pored gola. U 53. minuti je ponovo zaprijetio Inter, ponovo je ubacio Perišić, no Lautaro je zamalo zakasnio.

U 60. minuti Inter je zabio, no gol Edina Džeke je ispravno poništen zbog zaleđa. Prvu priliku u nastavku gosti su imali u 63. minuti, ali Luis Diaz nije najbolje reagirao.

  • +18
Inter Milano - FC Liverpool, Liga prvaka, 16.2.2022. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

U trenucima Interove dominacije, Liverpool je u 76. minuti poveo. Roberson je ubacio iz kornera, a Firmino glavom zabio za vodstvo 'redsa'. Novu priliku za Inter vidjeli smo u 80. minuti, s ruba kaznenog prostora pucao je Perišić, ali preko gola.

Gosti su pobjedu i veliku prednost uoči uzvrata osigurali u 83. minuti golom Mohameda Salaha. Alexander-Arnold je ubacio u kazneni prostor, a Salah se najbolje snašao u gužvi ispred gola.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret u domaćim redovima, uz napomenu da je Perišić odigrao sjajnu utakmicu te je bio jedan od najboljih u redovima 'nerazzurra'. Izluđivao je na lijevom boku Alexander-Arnolda koji ga jednostavno nije mogao zaustaviti. No, Interu njegova izuzetna partija nije pomogla...

Uzvratni susret je 8. ožujka u Liverpoolu.