Hrvatski nogometni kup

[FOTO] Nakon Dinama i Rijeka se plasirala u četvrtfinale Kupa; Varaždin poveo i dugo imao vodstvo, ali na kraju ipak nije izdržao

16.12.2020 u 18:32

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog kupa nakon što su u srijedu u gostima u osmini finala svladali Varaždin sa 2:1

Nogometaši Rijeke plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog kupa nakon što su u srijedu u gostima u osmini finala svladali Varaždin sa 2:1, a pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi (90+2) zabio je Luka Menalo.

  • +35
Varaždin - Rijeka, 1/8 finala Kupa Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Igrači Rijeke, pobjednici posljednja dva izdanja Kupa, imali su inicijativu gotovo cijeli susret. Prvu prigodu gosti su imali u 6. minuti, ali je udarac Kulenovića završio pored gola. Kulenović je ponovno bio u prilici u 9. minuti, pucao je iz okreta, ali je loptu na putu prema golu blokirao branič Varaždina.

U jeku Rijekinih napada, u 38. minuti, Varaždin je poveo. Nakon kornera Ivan Posavec glavom trese mrežu. Prije četiri dana Posavec je glavom postigao vodeći gol u prvenstvenoj pobjedi protiv Hajduka 4:2.

I u drugom poluvremenu Rijeka je dominirala. U 76. minuti Halilović je ubacio, a Arsenić glavom pogađa gredu. No, dvije minute kasnije Rijeka ipak stiže do izjednačenja iz prekida. Murić je ubacio u peterac, a Galović glavom pogađa za 1:1.

I kad se činilo da nas čeka produžetak, Rijeka je u drugoj minuti sudačke nadoknade (90+2) došla do pobjede. Najbolji igrač utakmice Robert Murić odradio je većinu posla, a Luka Menalo iz blizine trese mrežu. Tako je Rijeka već treću sezonu zaredom u osmini finala Kupa u gostima kod Varaždina slavila sa 2:1.

Prethodno su nogometaši Dinama izborili četvrtfinale Hrvatskog kupa pobijedivši kao gost drugoligašku momčad Rudeša s 2:0 (0:0) na blatnjavom i za igru teškom travnjaku stadiona u zagrebačkom naselju Rudeš. Dinamo je do vodstva stigao u 61. minuti golom Izeta Hajrovića, a u sudačkoj nadoknadi (90+2) Dino Perić je postavio konačnih 2:0.

Već ranije mjesto u četvrtfinalu izborili su Osijek i Gorica. Utakmice GOŠK - Slaven Belupo, Šibenik - Istra 1961 i Zagreb - Hajduk su odgođene, dok će dvoboj Oriolik - Rudar Labin biti odigran 21. veljače 2021.