SADRŽAJNA UTAKMICA

Gorica u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je kod kuće slomila otpor Lokomotive

07.12.2020 u 20:06

Bionic
Reading

U osmini finala Kupa Hrvatske Gorica je u ponedjeljka na svojem stadionu svladala Lokomotivu 3:1 i plasirala se u četvrtfinale

U prvom poluvremenu dominirala je domaća momčad, no bez udarca prema golu. Gorica je došla do prve prave prilike u 20. minuti susreta kada je nakon ubačaja Doke s 20-ak metara od gola Hrvoje Babec zapucao na gol, no Hendija je obranio.

Gorica je u vodstvo stigla u 30. minuti, a strijelac je bio Josip Mitrović. Nakon što je Kristijan Lovrić osvojio loptu na 30-ak metara od gola Lokomotive s lijeve je strane ubacio u kazneni prostor, a Mitrović zabio za vodstvo s pet metara.

Lokomotiva je u 37. minuti imala priliku za izjednačenje, Karačić je ubacio s desne strane u kazneni prostor, Aliyu pucao, ali je Kahlina obranio.

Na početku drugog poluvremena Lokomotiva je imala priliku za izjednačenje, u 47. minuti je Tahiraj nakon ubačaja Chajle pucao pored gola. No u 50. minuti je ipak bilo 1:1, a strijelac je Aliyu kojem je Chajia dodao loptu na desetak metara od gola Gorice.

Lokomotiva je mogla do gola i u 64. minuti, Karačić je dodao Tuciju, a on Tahiraju koji je opalio prema golu Gorice, no Kahlina je bio spreman.

Nakon toga uslijedila je prilika za Goricu, u 65. minuti Doka je ubacio loptu s desne strane, no Dieye nije uspio zabiti. Sedam minuta kasnije Kristijan Lovrić doveo je Goricu ponovo u vodstvo. Pobjegao je obrani po lijevoj strani i zabio za 2:1.

Pet minuta kasnije Gorica je povećala na 3:1, strijelac je Matar Dieye kojem je loptu dodao Golubickas.

  • +8
Gorica - Lokomotiva, osmina finala Kupa, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Poslije ovog pogotka, Lokomotive kao da nije bilo na terenu. No u 89. minuti sudac je pokazao na bielu točku nakon prekršaja Babeca, ali Kahlina je obranio udarac Karačića i Gorica je u četvrtfinalu.

Od ostalih susreta osmine finala, odigrana je samo jedna utakmica Udarnik Kurilovec- Osijek (0:4), a trebaju se odigrati još utakmice Zagreb - Hajduk (15. prosinca), Rudeš- Dinamo, GOŠK Dubrovnik - Slaven Belupo, Varaždin- Rijeka, Šibenik- Istra (svi 16. prosinca) i Oriolik- Rudar Labin (21. veljače 2021.).