ne snalazi se u milanu

[FOTO] Mariju Mandžukiću ne piše se dobro; već su mu našli zamjenu, a nakon utakmice u Beogradu, žestoko su ga kritizirali talijanski novinari

19.02.2021 u 18:32

Bionic
Reading

U četvrtak su igrane prve utakmice 16-ine finala nogometne Europske lige, a nama je posebno zanimljiv bio okršaj dva bivša europska prvaka, Crvene zvezde i Milana. Dvoboj u Beogradu završio je bez pobjednika 2:2, a bivšem hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću to je bila prva utakmica u kojoj je krenuo do 1. minute

Mario Mandžukić od srpnja 2020. godine bio je slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor s katarskim Al Duhailom. Dugo ga se povezivalo s brojnim klubovima, ali na kraju je, u siječnju ove godine, potpisao ugovor s milanskim 'crveno-crnima'.

Deset mjeseci nije odigrao ni minute u pravim, natjecateljskim utakmicama, a iako je žestoko trenirao, očito još nije uhvatio pravi ritam.

Trener Milana Stefano Pioli dao mu je priliku u četiri utakmice, ali kroz njih skupio je tek 76 minuta.

U četvrtak je pak Mandžukić u prvom dvoboju 1/16 finala europske lige protiv Crvene zvezde krenuo od prve minute, jer 'milanistima' je u fokusu nedjeljni derbi (15 sati, Arenasport 4, MAXtv) protiv gradskog suparnika Intera, pa su za taj dvoboj odmarali Zlatana Ibrahimovića. I nadali se da će Mandžukić iskoristiti priliku.

Međutim, talijanski novinari ugledne La Gazzette dello Sport bili su prilično žestoki.

'Mandžukić je bio jako loš, skoro pa najgori. Umjesto da Zvezdi prijeti pred golom, jedina njegova prijetnja po suparnika bilo je udaranje suparničkog igrača. Lošem sucu Sidiropoulosu može zahvaliti što zbog toga nije kažnjen crvenim umjesto žutim kartonom', napisali su novinari talijanskog sportskog dnevnika.

No, lako za novinare. Pitanje je kakvim ga je vidio trener Pioli, a to ćemo već vidjeti u nedjelju, odnosno hoće li zaigrati i protiv Intera.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +11
FK Crvena zvezda - AC Milan, Europska liga, 18.2.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Taman kada je pronašao novi klub nakon nekoliko mjeseci bez kluba i više godine bez ozbiljnog nogometa, Mandžo bi se mogao naći u nemilosti Milana.

Talijanski mediji već su pisali da se mora pod hitno trgnuti i krenuti igrati na razini na kojoj se i proslavio u Italiji u dresu Juventusa, a sada pišu o novoj potencijalnoj prijetnji za hrvatskog napadača. Milan polako radi na slaganju momčadi za Ligu prvaka iduće sezone.

Klub je trenutno drugi u Serie A i vrlo vjerojatno će na kraju sezone biti na nekom od mjesta koja vode u Ligu prvaka. Tehnički direktor Paolo Maldini odlučio je kako bi za tu priliku trebalo pojačati napad i krenuo u dovođenje Andree Belottija iz Torina.

Tuttosport piše kako je Maldinijev cilj pomladiti napad u kojem su Ibrahimović s 39 godina i Mandžo koji ima 34. Ako dođe, Belotti će biti direktna konkurencija Mandžukiću pa nije isključeno ni da s Mandžom u Milanu ne produlje ugovor.