prve reakcije

[FOTO] Luka Ivanušec otkrio što je najveći nedostatak u Dinamovoj igri

25.11.2021 u 21:54

Bionic
Reading

U susretu 5. kola H skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir odigrao 1:1 protiv Genka osiguravši tzv. europsko proljeće. Pitanje je samo hoće li to biti u Europskoj ili Konferencijskoj ligi

Dinamo je mogao sve riješiti još ovog četvrtka, no remi 1:1 protiv Genka ostavio je još nekoliko kombinacija. U svakom slučaju, Dinamo će na proljeće sasvim sigurno igrati u Europi, ali pitanje je u kojem natjecanju, Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi.

Taj ćemo odgovor doznati kroz dva tjedna, odnosno nakon utakmica 6. kola. A do tada će Luka Menalo uživati u svom golu.

'Teška utakmica, mislim da smo na kraju zaslužili pobjedu, nismo je uspjeli ostvariti. Prvo poluvrijeme odlično, poslije gola za 1:0 morali smo zabiti drugi gol, sve nam je bilo otvoreno. Primimo gol u zadnjoj sekundi, a u drugom nismo uspjeli zabiti. Ali još ništa nije izgubljeno, imamo utakmicu u Londonu, igra nam bod. Idemo ga uzeti', izjavio je Menalo za Arenasport, te nastavio.

'To je plod analize igre i pripreme utakmice, znali smo da će stajati visoko. Theo je odlično dao loptu, ja sam je iskoristio i zabio ga'.

Josip Mišić bio je vrlo direktan.

'Jako teška utakmica. Mislim da smo dominirali prvo poluvrijeme u posjedu, imali dosta šansi kod 1:0 te smo mogli povećati na dva razlike, i onda bi se utakmica odvijala drugačije. Ne znam kome smo se zamjerili, svaki put iz prve prilike primamo gol. U drugom poluvremenu smo se, mogu reći, malo ispuhali, oni su imali neke prilike iz kontri za 2:1, no Livaković ih je zaustavio. Ostaje žal, ali imamo šansu još tih 90 minuta, možda će nam biti dovoljan i bod da prođemo u Europskoj ligi. Osigurali smo Konferencijsku ligu, ali mislim da nitko neće biti zadovoljan tim rezultatom'. rekao je Mišić.

  • +66
Dinamo - Genk, 5. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Luka Ivanušec ovako je vidio ogled protiv Genka.

'Očekivano teška utakmica, znali smo da su oni dobri na lopti, ali mislim da smo i mi dobro igrali. Treća utakmica zaredom da igramo dobro, ali nikako da rezultat dođe. Ali možemo biti optimisti. Igramo dobro, ali fali realizacija. Moramo raditi na tome'.

Kakav je bio protivnik, je li iznenadio nečim?

'Oni su jako dobri na lopti, imali su trenutke kad su dominirali. Primoraju se da se povučeš, pitalo se nešto i njih'.

Za kraj, najavio je utakmicu protiv West Hama. Odnosno ono što očekuje Dinamo sljedećih dana.

'Svi znamo što nam je raditi, ali sad je najvažnije da se dobro regeneriramo. Prvo Šibenik pa ćemo znati što dalje'.

  • +11
Dinamo - Genk, navijači Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX