ima razloga za zadovoljstvo

[FOTO] Lino Červar: Dali smo priliku mlađim igračima, imali su dobrih momenata, ali bilo je i onih u kojima smo i zaštekali

05.01.2021 u 20:47

Bionic
Reading

'Svaka pobjeda i u pripremama, je dobrodošla', kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon pobjede 31:28 protiv Španjolske u susretu EHF EURO Cupa koji je igran u porečkoj dvorani Žatika bez gledatelja.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Cindrić i Mandić sa po pet golova, dok je Šebetić zabio četiri gola. U španjolskim redovima najefikasniji su bili Dušebajev (6), te Maqueda (4) i Fernandez (4).

'Rotirali smo, dali smo šansu mlađim igračima. Imali su jako dobrih momenata, bilo je momenata gdje smo i malo zaštekali, ali mislim da nam je ova utakmica jako dobro poslužila, poglavito ako ste primijetili u drugom poluvremenu, oni su malo dublje igrali, u prvom isto, imali smo dosta problema kod toga', istaknuo je Červar.

Bila je to ujedno i repriza finala Europskog prvenstva od prije godinu dana iz Stockholma, kad je Španjolska slavila 22:20 i osvojila svoj drugi naslov europskih prvaka.

Uzvrat je već 9. siječnja u 18 sati u Madridu, a podsjećamo da su Hrvatska i Španjolska do sada odigrale po jedan susret EHF EURO Cupa.

Početkom studenog Španjolska je poražena od Mađarske u Veszpremu 32:29, dok je Hrvatska u Osijeku pobijedila Mađarsku sa 31:27. Dvostruki hrvatsko - španjolski program bit će susreti 3. i 4. kola. Da nije bilo korone ti bi se susreti igrali u ožujku ove godine. Ali kako su tada planirane olimpijske kvalifikacije, ovaj tjedan ostao je jedni kao moguća opcija.

Rezultat nije bio u prvom planu, a za obje ekipe ogledi u Poreču i Madridu bit će glavne provjere uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu koje počinje 13. siječnja.

'Uvijek je dobro započeti godinu s pobjedom. Imali smo dosta malo vremena, ali situacija je takva kakva je i naravno da smo zadovoljni s pobjedom. Kao uvijek, iz pobjede se mogu izvući i loše stvari ali zato i igramo ovakve utakmice da bi naučili što možemo bolje napraviti i tako se pripremiti za sljedeću utakmicu,' dodao je Marko Mamić.

Mate Šunjić, koji je sakupio šest obrana, je istaknuo kako možemo biti zadovoljni današnjom provjerom.

'Španjolska je prvak Europe. Bili smo im malo dužni, dobro smo trenirali, spremali se i evo, najvažnije je da smo utakmicu završili s pobjedom. Svi su dobili priliku, i mislim da možemo biti zadovoljni sa ovom današnjom provjerom,' kazao je Šunjić.