SERIE A

[FOTO] Fiorentina osigurala Europu trijumfom protiv najomraženijeg rivala - Juventusa

Bionic
Reading

Nogometaši Fiorentine osigurali su nastup u Europi sljedeće sezone zahvaljujući 2:0 pobjedi protiv Juventusa u susretu posljednjeg, 38. kola talijanskog prvenstva

Strijelci za Fiorentinu bili su Duncan (45+1), koji je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena bio precizan udarcem s ruba kaznenog prostora, te Nico Gonazelz (90+2-11m) koji je pogodio s bijele točke u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Ovom pobjedom Fiorentina je osigurala sedmo mjesto sa 62 boda te će sljedeće sezone igrati u Konferencijskoj ligi.

Na kraju se ispostavilo kako Fiorentini  nije bila niti potrebna ta pobjeda jer je njezin konkurent za sedmo mjesto Atalanta izgubila na svom terenu od Empolija sa 0:1 lijepim golom Štulca u 79. minuti. Atalanta je tako ostala osma sa 59 bodova te se mora nadati da će Roma u srijedu osvojiti Konferencijsku ligu i otvoriti još jednom mjesto u eurokupovima za talijanske klubove.

Mario Pašalić igrao je za Atalantu do 83. minute.

  • +4
Fiorentina - Juventus, Serie A, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO GIOVANNINI

Toma Bašić igrao je za Lazio do 79. minute, dok je Boško Šutalo igrao za Veronu do 30. minute u njihovom 3:3 remiju. Lazio je tako prvenstvo okončao na petom mjestu sa 64 boda, jednim više od gradskog rivala Rome koja je završila šesta te će oba sastava sljedeće sezone nastupati u Europskoj ligi, dok je Verona s Igorom Tudorom na klupi završila na devetoj poziciji sa 53 boda.

Adrian Šemper branio je čitavu utakmicu za Genou koja se od prve lige oprostila 0:1 domaćim porazom od Bologne. No, Genoa je i prije zadnjeg kola ostala bez izgleda za spas.

Na vrhu je Milan sa 83 boda, dva više od Intera, a odluka o prvaku past će u nedjelju kada ofd 18 sati igraju Sassuolo - Milan i Inter - Sampdoria. Milanu je dovoljan i bod iz svoje utakmice protiv Sassuola ili da Inter ne pobjedi Sampdoriju kako bi osvojio naslov. Inter će, pak, obraniti naslov samo u slučaju svoje pobjede i Milanova poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore