serie a

[FOTO] Edin Džeko zabio za pobjedu u velikom derbiju; Inter je nanio prvi poraz Napoliju ove sezone

04.01.2023 u 23:10

Bionic
Reading

U derbiju 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na San Siru pobijedio Napoli 1:0 nanijevši lideru Serie A prvi poraz ove sezone. Gol odluke zabio je Edin Džeko u 56. minuti

Inter je već u 4. minuti imalo lijepu priliku, no Federico Dimarco nije bio precizan. U 26. minuti je domaćin imao novu priliku, ali je Matteo Darmian promašio gol. Prvu veliku priliku Napoli je imao nakon pola sata utakmice, ali je Piotr Zielinski loše pucao. U završnici prvog dijela okušao se i Romelu Lukaku, ali bez uspjeha.

Premda je u prvih 45 minuta bilo nekoliko izglednih situacija pred vratima Andrea Onane i Alexa Mereta niti jedan udarac nije upućen unutar gola. Pogodak smo napokon vidjeli u 56. minuti, kada je Edin Džeko sjajno zabio glavom nakon ubačaja Federica Dimarca. Bio je to njegov sedmi gol ove sezone.

Napoli je najbliže bio izjednačenju u 90. minuti kada je Giacomo Raspadori pucao unutar kaznenog prostora, no Onana je sjajno obranio. Dodajmo kako Marcelo Brozović nije nastupio za domaći sastav zbog ozljede.

  • +11
Inter Milano - Napoli, Serie A, 4.1.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Isabella BONOTTO / AFP / Profimedia

Inter je ovom pobjedom vratio neizvjesnost u prvenstvo, ali i skočio na četvrto mjesto s 33 boda, dok je Napoli i dalje na vrhu s 41 bodom. 'Nerazzurri' sada imaju bod manje od trećeplasiranog Juventusa koji je na gostovanju pobijedio Cremonese 1:0, a gol odluke zabio je Arkadiusz Milik u sudačkoj nadoknadi.

Poljski napadač je sjajno pogodio iz slobodnog udarca s više od 25 metara. Bila je to sedma uzastopna pobjeda torinske 'stare dame' i to sedma u kojoj Juve nije primio gol.

Standings provided by Sofascore