neočekivani remi

[FOTO] Dinamo je u samoj završnici utakmice ostao bez pobjede protiv Legije; ostaje pitanje je li španjolski sudac Lahoz oštetio 'modre'...

04.08.2021 u 22:11

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka na Maksimiru odigrali 1:1 protiv varšavske Legije. Dinamo je poveo u 60. minuti golom Brune Petkovića, a izjednačio je Ernes Muci u 82. minuti susreta...

Dinamo je krenuo žestoko i u prvih 15 minuta 'modri' su izgledali odlično, no pritisak nije urodio konkretnom završnicom pred golom gostiju iz Poljske.

U 23. minuti hrvatski prvak je zabio gol, ali je poništen jer je Ivanušec bio u zaleđu. Petković je primio loptu na rubu kaznenog prostora, lijepo se okrenuo i pucao, no Boruc je obranio. Lopta se odbila do Ivanušeca koji je zabio gol, ali iz zaleđa.

U 32. minuti ponovo je pucao Ivanušec, ali preko gola, a minutu kasnije je Boruc 'počistio' jedan dobar ubačaj u kazneni prostor.

Dinamo je u prvom poluvremenu bio bolja momčad, ali nije uspio stvoriti niti jednu pravu priliku. S druge strane, Poljaci su se dobro i organizirano branili i nisu pokazali previše u igri prema naprijed.

U drugom poluvremenu je nastavljen pritisak Dinama. Prvo je Majer u 55. minuti odlično opalio sa 25 metara, ali je Boruc obranio i taj udarac.

No, samo pet minuta kasnije niti Boruc ništa nije mogao. Ivanušec je ubačajem pronašao Petkovića koji je s desetak metara fantastično glavom zabio za vodstvo Dinama 1:0.

Nakon zabijenog gola Dinamo je kontrolirao susret i činilo se kako će zabiti i drugi gol. No, Poljaci su izjednačili ni iz čega...

Nakon jedne naizgled ne previše opasne polukontre lopta je došla do Mucija koji je pucao s nekih dvadesetak metara i sjajo pogodio pored nemoćnog Livakovića za 1:1 u 82. minuti.

  • +38
NK Dinamo - Legia Varšava, 3. pretkolo Lige prvaka, 4.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Pet minuta kasnije Dinamo je mogao do nove prednosti, no Petković je s ruba kaznenog prostora pucao pored gola.

I onda, u 90. minuti vrlo sporna situacija u kojoj je španjolski sudac Lahoz oštetio Dinamo! Petković je srušen u šesnaestercu Legije, bio je Petko dobrih metar i pol 'unutra' i gotovo je sigurno bio čisti penal! Dinamovi igrači tražili su prekršaj i najstrožu kaznu, ali španjolski je sudac procijenio je da sve čisto...

Uzvratna utakmica je 10. kolovoza u Varšavi.

Bez obzira na ishod dvostrukog ogleda protiv Legije, Dinamo je već osigurao europsku jesen. Upitno je samo u kojem će to natjecanju biti - Konferencijskoj ligi, Europskoj ligi ili Ligi prvaka.

Naime, u slučaju pobjede protiv poljskog sastava, 'modrima' bi na putu do Lige prvaka ostala još jedna prepreka, play-off protiv Crvene zvezde ili Šerifa. Trijumf u play-offu donosi plasman u skupinu Lige prvaka, a poraz Europsku ligu.

U slučaju poraza od Legije, zaigrali bi u play-offu Europske lige. Pobjeda u toj rundi znači plasman u Europsku ligu, a poraz u play-offu Europske lige, pak, jamči mjesto u skupini Konferencijske lige.