NJEMAČKA LIGA

[FOTO] Bayern rutinski, a Hrvat cijelu utakmicu proveo na klupi; Kramarićev Hoffenheim sve bliže zoni ispadanja

11.02.2023 u 17:44

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna i dortmundske Borussije upisali su pobjede u utakmicama 20. kola njemačke Bundeslige

Bayern je rutinski upisao domaću pobjedu protiv Bochuma s 3:0. Krajem prvog dijela po prvi puta su kapitulirali gosti, a strijelac je bio Müller u 41. minuti. Kasnije je sve zaključeno golovima Comana u 64. i Gnabryja iz penala u 73. minuti.

Hrvatski nogometaš Josip Stanišić je cijelu utakmicu odgledao s domaće klupe za pričuve.

  • +3
Bayern - Bochum, Bundesliga, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

Borussia je gostovala u Bremenu gdje se 'osvetila' Werderu za domaći poraz u prvom dijelu sezone. Slavila je Borussia 2:0 golovima u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Bynoe-Gittens u 67. i Brandt u 85. minuti.

Mainz je s 3:1 svladao Augsburg na domaćem terenu uz dva gola Lee Jae-Sunga i jedan Onisiwija. Za goste je prvo poluvrijeme odigrao mladi hrvatski reprezentativac Dion Drena Beljo, dok je u 62. minuti za Augsburg u igru ušao David Čolina.

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa asistirao je Fuehrichu koji je u 30. minuti doveo Stuttgart u vodstvo na gostovanju kod Freiburga. No, do kraja utakmice Grifo je dva puta namještao loptu na bijelu točku te je dva puta pogađao za preokret i 2:1 Freiburga.

Stuttgart je i dalje u teškoj situaciji na ljestvici, na 16. mjestu, a Sosa je za goste odigrao cijelu utakmicu.

Vrlo uvjerljivu pobjedu ostvario je Bayer u gostima kod Hoffenheima gdje je slavio 3:1. Gosti iz Leverkusena poveli su već u šestoj minuti kada je Andrich bio strijelac, dok je ogled odlučen početkom drugog poluvremena golovima Diabyja u 46. i Hložeka u 56. minuti. Na kraju je tek Nsoki dao počasni gol za domaćina.

U posljednjih osam ligaških utakmica Hoffenheim ima užasne brojke, jedan remi i čak sedam poraza te su sve bliže opasnoj zoni ispadanja.

U derbi utakmici 20. kola Bundeslige nogometaši Union Berlina su kao gosti slavili kod Leipziga 2:1 te su se vratili na drugo mjesto ljestvice. Kratko je Borussia (D) tijekom subote bila druga, a sada su opet Berlinčani prvi pratitelji vodećeg Bayerna od kojeg imaju samo bod manje. Leipzig je ostao na petom mjestu ljestvice.

Leipzig je poveo u 24. minuti kada je gostujuću mrežu zatresao Henrichs. No, gosti iz Berlina su imali kvalitetan odgovor u nastavku dvoboja kada su okrenuli rezultat na svoju stranu.

Prvo je Haberer u 61. minuti izjednačio, dok je jedanaest minuta kasnije Knoche bio miran i precizan s bijele točke te je doveo Union u vodstvo. Do kraja je domaćin napadao svim silama, postigao je i pogodak kojeg je VAR poništio te do boda nije uspio doći.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Leipzig, baš kao Josip Juranović za goste.

Bundesliga, 20. kolo:

  • Bayern - Bochum 3-0 (Mueller 41, Coman 64, Gnabry 73-11m)
  • Freiburg - Stuttgart 2-1 (Grifo 60-11m, 84-11m / Fuehrich 30)
  • Mainz - Augsburg 3-1 (Jae Sung 21, 52, Onisiwio 24 / Demirović 28-11m)
  • Hoffenheim - Bayer 1-3 (Nsoki 77 / Andrich 6, Diaby 46, Hložek 56)
  • Werder - Borussia (D) 0-2 (Bynoe-Gittens 67, Brandt 85)
Standings provided by Sofascore