kup kralja

[FOTO] Barcelona je do 88. minute gubila u Granadi 2:0, no uspjela je izboriti polufinale; ali u svlačionici Katalonaca došlo je do eskalacije nezadovoljstva

03.02.2021 u 23:51

Bionic
Reading

Nogometaši Granade bili su na korak do velikog iznenađenja, jer do 88. minute četvrtfinala španjolskog Kupa kralja vodili su 2:0 protiv Barcelone. No, Katalonci su prvo izjednačili na 2:2, pa onda u produžetku stigli do pobjede 5:3

Pravu dramu proživljavali su navijači Barcelone, jer njihovi su ljubimci sve do 88. minute gubili 2:0 kod Granade. I činilo se da će Koemanova momčad ispasti, odnosno ostati bez polufinala ovog natjecanja. A sve je (bilo) idealno, jer oba madridska suparnika, Real i Atletico, već su ispali.

Imao je Koeman u sastavu i Lionela Messija, što je bio dokaz da nema opuštanja. Na kraju se Argentinac i potrudio da Barcelona dođe do pobjede, jer upravo je on asistirao Griezmannu u 88. minuti za smanjenje prednosti Granade na 1:2.

Za potpuni preokret u drugoj minuti nadoknade pobrinuo se Jordi Alba. Obojica strijelaca zabijala su i u produžetku, a priključio im se i Frenkie de Jong.

No, pred ovaj okršaj u centru pozornosti našao se golman gostiju Neto koji je bio vidno razočaran što je ponovno ostao na klupi.

Ronald Koeman je odlučio da će na golu biti Marc-Andre ter Stegen, iako prema tradiciji na utakmicama kupova priliku dobiva rezervni golman. No, Neto je ostao na klupi i to ga je itekako naljutilo.

Španjolski mediji pišu da je Neto bio iznimno ljutit još i prije to jest, zato što nije bio na golu Barce u dvoboju Superkupa. Prema tim navodima, Neto je pred svima priznao Koemanu da je nezadovoljan i zatražio je odlazak iz Barcelone.

  • +4
Granada - Barcelona (Kup Kralja) Izvor: EPA / Autor: Miguel Angel Molina

Osim Barcelone, u srijedu su plasman u polufinale izborili i nogometaši Levantea, svladavši na svom terenu nakon produžetaka Villarreal s 1:0. Momčad iz Valencije je gol za prolaz postigla u prvoj minuti nadokande produžetka, točnije u 121. minuti, a strijelac je bio Marti Roger.

Ranije su plasman u polufinale izborile i dvije momčadi iz Seville - Betis i Sevilla.

Ždrijeb polufinalnih parova biti će održan 5. veljače, a dvoboji su na programu 10. veljače i 3. ožujka.