vettel oduševio

Formula 1 brža nego što je ikad bila: Ovakav krug u Barceloni još nije viđen!

08.03.2018 u 10:54

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo u Red Bullu odvezao je krug 1:18.047 tijekom testiranja u Barceloni u srijedu, najbrži ikad viđen na ovoj španjolskoj stazi, a onda ga je dan kasnije Sebastian Vettel srušio za gotovo sekundu. Formula 1 je bez sumnje brža nego ikad...

U novoj sezoni Formule 1 definitivno ćemo imati najbrže bolide u povijesti. Niti masivna Halo zaštita oko kokpita nije ih usporila, a čini se da su nove Pirellijeve gume još brže i bolje nego prošle godine pa će rekordi padati na većini staza u 2018. godini.

  • +5
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Potvrdio je to Daniel Ricciardo u srijedu tijekom testiranja u Barceloni, kada je odvezao krug 1:18.047, najbrži ikad viđen na 'Circuit de Catalunya'. Ovo vrijeme postavio je na najmekšoj komponenti guma koje imamo u Formuli 1, na Pirellijevoj hipersoft komponenti koja prethodnih sezona nije korištena.

U četvrtak se pokazalo da taj krug i nije ništa posebno, jer je Sebastian Vettel tijekom jutra odvezao 1:17.182, daleko najbrže što je Barcelona ikad vidjela.

S obzirom da se za rekord staze priznaju vremena odvezena samo tijekom F1 vikenda, ovaj s testiranja ostaje neslužbeni, a vjerojatno se može voziti još brže, jer Mercedes još nije otkrio svoje karte na hipersoft gumama.

'U ovom trenutku vidim borbu tri momčadi na vrhu Formule 1, ali bit će sve jasnije nakon prve dvije utrke,' mišljenje je ravnatelja Mercedesa Tota Wolffa.

Testiranje se nastavlja do petka, a prva utrka vozi se u Melbourneu 25. ožujka.