samo za 'odlikaše'

Floyd Mayweather borit će se na nevjerojatnoj lokaciji, a samo će 20 sretnika pratiti ovaj spektakl. Cijena? Prava sitnica...

26.04.2022 u 20:15

Bionic
Reading

Jedan od najboljih boksača svih vremena Floyd Mayweather održat će novu borbu na lokaciji koja doslovno oduzima dah. Samo će 20 gledatelja, i to oni koji će imati dovoljno sreće i novca da osiguraju ulaznicu, taj meč pratiti uz ring

Spektakularna je borba planirana za 14. svibnja i to u Dubaiju. Floyd Mayweather će se boriti s Don Mooreom borit će se u okviru Global Titan Fight Seriesa.

Lokacija? Ekskluzivna da ekskluzivnija ne može biti - a to je heliodrom na samom vrhu 321 metar visokog hotela Burj Al Arab u Dubaiju.

Problem? Sam heliodrom je relativno malen i ima ograničeni kapacitet, pa će meč Mayweathera i Moorea uz ring pratiti samo 20 gledatelja. A i oni će to 'masno' platiti.

Naime, svaka od tih 20 ulaznica košta nešto više od 180.000 eura. Još je zanimljivije da se mogu kupiti samo digitalnim valutama, a polovica ih je već prodana!

Organizatori meča tvrde kako je samo prodajom ulaznica zajamčena zarada od ovog meča 3.5 milijuna eura, a ostatak svijeta će ga moći pratiti preko 'pay-per-viewa' za 18 eura. Prema nekim informacijama, Mayweather bi ovom borbom - ovisno o broju PPV gledatelja - trebao zaraditi između 80 i 100 milijuna eura, a njegov 'protivnik' će biti bogatiji za oko 25 milijuna eura.

Nije nevažno spomenuti kako je Mayweatherov protivnik u ovom meču njegov bivši sparing partner i dobar prijatelj. Don Moore (42) je boksao profesionalno od 1999. do 2016. godine s omjerom 18-0-1 (12 pobjeda nokautom).