UFC

Filipović nokautirao Al-Turka u prvoj rundi

13.06.2009 u 22:33

Bionic
Reading

Mirko Filipović pobjedom se vratio u UFC. Mustafa Al-Turk nije izdržao ni prvu rundu prije nego što ga je Cro Cop nokautirao. Ovom pobjedom Filipović se vratio u okotogon na najljepši mogući način

Nakon šest mjeseci pauze i pobjede nad Korejancem Hong Man Choijem pod organizacijom K1, najbolji hrvatski borac Mirko Filipović ponovno se našao u ringu. Ovog puta Cro Cop se vratio u američki UFC i kavez, gdje se nije baš proslavio. Pred nastup u Kölnu protiv Al-Turka, Filipović je odradio tri borbe u kavezu, te ubilježio jednu pobjedu i dva poraza.

Poslije toga je Mirko raskinuo ugovor s Amerikancima i vratio se u Japan, no poslije skoro dvije godine opet se borio u kavezu UFC-a.

Izbor je pao na nepoznatog Libanonca s britanskom putovnicom Mustafu Al-Turka koji je u deset posljednjih borbi šest puta izlazio van s uzdignutim rukama. S obzirom na sve, bilo je jasno da je hrvatskom gladijatoru ovo izuzetno važna borba, koja je priređena blizu Hrvatske, tako da je u kelnskoj dvorani bilo puno naših navijača.

Al-Turk je krenuo dosta agresivno, ali Filipović je njegove napade bez većih problema amortizirao i, nakon samo tri minute borbe, naš je gladijator po prvi puta na pod bacio Al-Turka, a samo par sekundi kasnije Filipović je nokautirao svog suparnika.

Treba istaći da je Filipović u jednom naletu prstom u oko pogodio svog suparnika te se na kraju borbe ispričao svom suparniku.

'Zadovoljan sam kako sam se borio, bolje nego u prošlim borbama u UFC-u. Ovo mi je bila prva borba nakon operacije i moram zahvaliti doktorima', kazao je nakon borbe Filipović.