Svjetsko prvenstvo

Filip Zubčić se oglasio nakon još jednog povijesnog srebra, a jedna njegova rečenica posebno će zaboljeti sve njegove protivnike

16.02.2021 u 17:53

Bionic
Reading

Filip Zubčić je na Svjetskom skijaškom prvenstvu osvojio srebro u paralelnom veleslalomu, a nakon utrke nije skrivao zadovoljstvo ovim uspjehom

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Crotini d'Ampezzo u Italiji osvojio srebro u paralelnom veleslalomu. Bio je to start iz snova, a sami Filip nije skrivao da je oduševljen novim uspjehom.

'Stvarno smo jako lijepo otvorili ovo Svjetsko prvenstvo. Iskreno, nije moglo biti bolje. Nisam ni očekivao previše danas od paralela jer nismo to previše ni trenirali niti smo toj utrci dali previše pažnje. No, odlično sam sve odradio, uz možda nešto slabije kvalifikacije, i evo, baš sam jako sretan. Ponosan sam na sebe i na cijelu moju ekipu', rekao je Zubčić koji je tako još malo i bocnuo suparnike priznanjem kako se i nije spremao previše za ovu utrku.

Sjajni hrvatski skijaš je na putu do finala izbacio Nijemca Stefana Luitza, pa u četvrtfinalu Amerikanca Rivera Radamusa i u polufinalu Švicarca Loica Meilarda. Pobjednički niz prekinuo mu je Francuz Mathieu Faivre. Ipak, piše se srebro i novi veliki uspjeh Zubčića i Hrvatske.

'Odmah sam zaboravio na kvalifikacije. Bio sam jako ljut kako sam tamo odskijao, ali znao sam da je sve moguće na utrci. Zato tu i jesu kvalifikacije, da se kvalificiraš, dok je utrka tu da 'razvališ'. To sam uspio. Možda sam malo slabije vozio u toj finalnoj rundi, ali medalja je medalja', poručio je Zubo, a prenosi HRT.

Filipu je ovo prva medalja sa svjetskih prvenstava, a Hrvatskoj 10. Ipak, zadnji puta je Hrvatska imala osvajača medalja na SP-u prije osam godina kada je srebro odnio Ivica Kostelić.

  • +2
Filip Zubčić Izvor: Profimedia / Autor: ANDREAS SOLARO / AFP / Profimedia