VELESLALOM

Filip Zubčić otvara noćni skijaški spektakl u Schladmingu, evo gdje gledati

23.01.2024 u 09:46

Bionic
Reading

Skijaška sezona ide dalje. Nakon vikenda u kojem je Zrinka Ljutić u slovačkoj Jasni ostvarila najbolje rezultate karijere u veleslalomu (4. mjesto) i slalomu (2. mjesto), a Istok Rodeš bio 11. u slalomu u Kitzbühelu danas se vozi muški noćni veleslalom u Schladmingu

Svojevrsni dužnik je Filip Zubčić koji je odustao u prvoj slalomskoj vožnji u Kitzbühelu. Filip danas u veleslalomu starta prvi.

'Osjećam se dobro, treninzi idu dosta dobro, tako da se veselim utrkama u Schladmingu. Sada i službeno imamo noćni veleslalom uz slalom, prošle je godine on bio samo nadoknada. Pokazalo se kao jako dobra i zanimljiva utrka, drago mi je da su je ubacili standardno, rekao je Zubčić za HRT i nastavio:

'Veleslalom nije pretjerano težak, treba gore dosta napadati, a onda nas čeka zadnja strmina koja je teška i u slalomu i veleslalomu. Bit će zanimljivo, dvije noćne utrke s dosta kasnim startovima, a mi smo naviknuti dizati se rano ujutro. Morat ćemo se brzo prebaciti na noćni ritam', ističe najbolji hrvatski skijaš, dodajući da je atmosfera u Schladmingu odlična te da se raduje utrkama.

Prva je vožnja na rasporedu od 17.45, a druga od 20.45. Prijenos je na HTV-u 2.

>> IZJAVU FILIPA ZUBČIĆA POGLEDAJTE OVDJE.