SLALOM, KITZBÜHEL

Nastup Istoka Rodeša jamči nove uspjehe: Kada sam vidio, nije mi bilo ugodno...

21.01.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Nijemac Linus Strasser pobjednik je slaloma u austrijskom Kitzbühelu, dok je Istok Rodeš zauzeo jedanaesto mjesto. Rodeš je nakon prve vožnje bio na 24. mjestu, no ukupno petom najbržom drugom vožnjom došao je do jedanaeste pozicije, sa zaostatkom od 2.23 sekundi za pobjednikom.

Ranije je Istok Rodeš bio deseti na teškom slalomu u Wengenu, a nedjeljno 11. mjesto u austrijskom zimovalištu je time značajniji rezultat jer je napravio veliki skok nakon prve vožnje koju je završio na 24. mjestu.

'Znali smo da je staza skliska, ledena i zahtjevna. Nakon što su prije mene sa staze izletjeli Zubčić i Kolega, kao i mnogi drugi, nije mi bilo ugodno. Imao sam malu borbu u sebi kako skijati, tako da sam možda bio malo prespor u prvoj vožnji. No, u drugoj je bilo bolje. Točno sam znao što moram raditi, sve sam odradio jako dobro. Zadovoljan sam, ovako moram nastaviti', bio je komentar utrke Istoka Rodeša.

'Nakon Wengena i Kitzbühela mogu reći da sam pobijedio samog sebe, dosad ove utrke nisam odradio na ovako vrhunskoj razini. Dobio sam veliko samopouzdanje za sljedeće utrke. Želim napraviti i korak naprijed, zašto ne', zaključio je Rodeš.