nije krenulo dobro

Filip Zubčić održao lekciju Nikoli Vlašiću: Bravo, ovako razmišlja jedan 'pravi' sportaš

09.12.2021 u 08:29

Bionic
Reading

Trenutno najbolji hrvatski skijaš, 28-godišnji Filip Zubčić, inače veliki dinamovac, odgovorio je Nikoli Vlašiću na njegovu opasku kako bi se veselio, baš kao i svi hajdukovci, izbaciti Dinamo iz Europe

Sve je krenulo s pobjedom 2:0 Hajduka nad Dinamom, odnosno neprimjerenim slavljem Marka Livaje i Danijela Subašića, koji su u sav glas s Torcidom pjevali 'Mrzim Dinamo, mrzim Dinamo, srpsko ime to'.

No, iako možemo donekle opravdati taj njihov iskaz veselja, jer bili su u 'transu', među Torcidom, koja je Livaju i nosila na rukama, naravno ne opravdavajući taj Livajin 'scenski nastup', sve se pomalo otelo kontroli. A pogotovo nas čudi izjava Nikole Vlašića, sportaša od glave do pete, iz iste takve obitelji, koji putem službene stranice svog engleskog kluba, West Hama, dan uoči ogleda protiv Dinama ovako komentira.

>> Nikola Vlašić: Mrzim se prisjećati poraza od Dinama i zato bi se svima iz Hajduka, pa tako i meni, svidjelo da izbacimo Dinamo

'Bilo je lijepo kad sam došao na Maksimir s West Hamom i pobijedio 2:0, ali to je samo jedna pobjeda iz valjda 20 pokušaja! Znam da pobjedom možemo izbaciti Dinamo iz Europa lige. Svima iz Hajduka, pa tako i meni, bi se to jako svidjelo', Vlašićeva je izjava.

Čemu i zašto, pogotovo sada, kada je daleko od Hrvatske, kada kruh zarađuje u inozemstvu i kada mu je doticaj s hrvatskom realnošću igranje za hrvatsku reprezentaciju, u kojoj ima i dinamovaca.

No, očito je i njemu postalo 'mrsko' živjeti u Dinamovoj sjeni, pa je sada imao potrebu napisati koliko 'cijeni' sve ostale hrvatske suparnike, koji su i njegovom Hajduku pomagali igrati u europskim natjecanjima, skupljajući bodove za tzv. europski koeficijent.

Ali da ne bi ispalo kako se drugi petljaju tamo gdje im nije mjesto, najbolji odgovor Nikoli Vlašiću dao je hrvatski skijaš Filip Zubčić. Istina, rođeni je Zagrepčanin, navijač Dinama od glave do pete, ali bez ijedne mrlje što se svoje opredijeljenosti tiče - jer poštuje svoje, respektira druge. Posebno u hrvatskim okvirima. I zato bi se Vlašić mogao ugledati na njega.

'Bravo! Ovako razmišlja jedan 'pravi' sportaš...'