opet preokret

Filip Hrgović se ipak neće boriti za pojas! Predsjednik IBF-a objasnio o čemu se radi

22.05.2024 u 15:48

Bionic
Reading

IBF-ov pojas će ostati upražnjen do daljnjeg, čeka se revanš između Usika i Furyja

Nakon što je najavljen revanš između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, boksački svijet se odmah usmjerio na dva ključna pitanja. Prvo je pitanje potencijalne nepravde prema Usiku zbog mogućeg brzog oduzimanja IBF-ovog pojasa, jedne od njegovih glavnih titula. Drugo pitanje je hoće li se taj pojas staviti na kocku u nadolazećem dvoboju između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa.

IBF je do sada šutio, no predsjednik ove organizacije, u kojoj je Hrgović obvezni izazivač za titulu, popustio je pred pritiskom medija i konačno se oglasio o spekulacijama da će Usiku oduzeti pojas čim se aktivira klauzula o revanšu s Furyjem.

Hrgović ne želi više čekati jer je već dvaput odustao u sličnim situacijama. Postavilo se pitanje hoće li se za pojas boriti 1. lipnja, ako se on do tada oduzme Usiku, ili će se za titulu boriti u rujnu protiv Joshue, pod uvjetom da pobijedi Duboisa u meču u Rijadu.

'Pravilo IBF-a je poznato, a ono kaže da dogovor revanša ne može utjecati na borbu s obveznim izazivačem', jasno je poručio Daryl Peoples, predsjednik IBF-a te dodao:

'To nije tajna, svi promotori to znaju. Svi znaju posljedice klauzula o revanšima.'

Hrgovićev najveći problem ne nastaje u njegovoj sposobnosti u ringu, jer vjerujemo kako je spreman postati prvakom te se dokazao u više navrata. Naime, problem nastaje kada ga se pokuša marketinški 'pogurati', poznati britanski boksački promoter, Eddie Hearn, je konstatirao kako je 'El Animal' jednostavno neatraktivan publici, a borbu netko mora 'prodati'.

Doduše, preuzeo je stvari u svoje ruke i dao je sve od sebe da borbi poveća gledanost te je snimljena izvanredna najava za nadolazeći događaj na kojem nastupa Hrgović. 'El Animal' će se boriti 1. svibnja na priredbi 'Queensberry VS. Matchroom' protiv Daniela Duboisa u Londonu.

sve osim nogometa