sedam dana uoči meča

Filip Hrgović pojasnio kako ga je izigrao Michael Hunter, a onda se upustio u verbalni rat s Alenom Babićem: On od sebe radi klauna...

03.09.2021 u 16:38

Bionic
Reading

Hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović 10. rujna u Klagenfurtu će se boriti protiv 31-godišnjeg crnogorskog boksača Marka Radonjića (22-0) i bit će mu to prva borba nakon devet mjeseci, odnosno od studenog prošle godine kad je tehničkim nokautom pobijedio Amerikanca Rydella Bookera.

'Sretan sam što sam napokon ponovno u ringu. Ova godina nije baš bila bajna, puno se toga događalo na što ja i moj tim nismo mogli utjecati. Prvotni plan je bio da se borim ove godine četiri puta. Prvi puta sam se treba o boriti u ožujku, ali tek sada imam prvu borbu za tjedan dana. Spreman sam, osjećam se odlično, ovo je bio najduži kamp u povijesti sporta za jednu borbu. Mislim da se niti jedan boksač nije pripremao godinu dana. Proveo sam pet mjeseci u Miamiju i cijelo vrijeme sam žestoko trenirao. Osjećam se odlično i jedva čekam da uđem u ring', kazao je Hrgović na konferenciji za novinare.

Hrgović se ove godine trebao boriti američkim teškašem Michaelom Hunterom i ta je borba trebala odrediti idućeg izazivača za IBF-ov pojas, kojeg drži Britanac Anthony Joshua.

'Jedan od najvećih krivaca za ovu situaciju je Hunter. S njime se pregovaralo mjesecima, a on se dan prije potpisa ugovora prestao javljati i tako nas je malo izvozao. Poslije se ponovilo slično i sa nekim drugim boksačima, prvo su pristali, a poslije bi se predomislili i tako su nam uzeli dragocjeno vrijeme. Da sam normalan, već bih poludio, ali budući da nisam normalan ne mogu poludjeti. Bilo je jako stresno, a najviše sam patio ja, jer sam svakih nekoliko tjedana dobivao novu poruku o nekom novom protivniku i novom datumu. Ja ne znam lagano trenirati i tako da sam se stalno iscrpljivao i psihički i fizički', dodao je Hrgović.

Govoreći o svom sljedećem protivniku, crnogorskom boksaču Marku Radonjiću, Hrgović je rekao.

'On je kontragard, ima dobro amatersko iskustvo, dugo je boksao, išao je na svjetska i europska prvenstva. Ne znam šta je on spremio, vidjet ćemo za tjedan dana. No, ja sam na sve spreman, pa i na iznenađenja. Spremao sam se kao i uvijek, kao da se spremam za svjetsku titulu. Ako se želi nadboksavati i za to sam spreman'.

Ponovno se otvorilo pitanje Alena Babića, koji ga poziva na borbu i provocira preko društvenih mreža.

'Za mene je ispod časti spuštati se na taj nivo, kao čovjek i kao sportaš. On od sebe radi klauna, u boksu je 15 godina a nikad nije napravio značajan rezultat. U kvalifikacijama za Olimpijske igre izgubio je nokautom u prvoj rundi. Možda mu je bolje da se krene spremati za OI u Parizu, ali prvo treba proći kvalifikacije', kazao je Hrgović.