put do joshue

Filip Hrgović dugo je priželjkivao ovakvu borbu, a sada se zna i do kada mora reći - da!

25.02.2021 u 15:21

Bionic
Reading

Pred hrvatskim boksačkim profesionalcem, Filipom Hrgovićem, prilika je koju je dugo priželjkivao. IBF mu je ponudio borbu s Amerikanacem Michaelom Hunterom, a zna se i do kada je rok da je Hrgović prihvati

Nedugo nakon što je IBF naredio da se Filip Hrgović (12-0) i Amerikanac Michael Hunter (19-1-1) trebaju boriti za poziciju njihovog prvog izazivača, o aktualnoj se boksačkoj temi oglasio i Eddie Hearn, kopromotor hrvatskog boksača.

'Mislim da je to sjajan meč. To je borba koju pokušavamo dogovoriti već neko vrijeme. Hunteru smo poslali nekoliko ponuda, ali nije odgovarao. Ali sada će odgovoriti, već je prihvatio borbu', započeo je Hearn u razgovoru za iFL TV, a prenosi portal Fightsite.hr.

Hunter je četvrti izazivač s IBF-ove ljestvice, dok je Hrgović smješten jedno mjesto iza njega. Prema informacijama koje je i sam potvrdio, Amerikanac je već prihvatio ovaj dvoboj, a Hrgović i njegov tim za to imaju još vrlo malo vremena, da budemo precizniji, rok koji navodi ugledni boksački portal Boxing Scene završava u petak, 26. veljače.

Iz Hearnovih izjava može se zaključiti da tu ne bi trebalo biti problema, a čelnik Matchroom Boxinga već je fanovima ponudio i okvirni plan za ovaj susret, kao i ono što slijedi za pobjednika.

"Njihov dvoboj ćemo gledali bismo u travnju ili svibnju, a pobjednik bi za napad titulu vjerojatno morati čekati do početka 2022. godine. Sjajna, zaista dobra borba je u igri", poručuje slavni promotor.

Za podjsetnik, IBF-ov naslov trenutno se nalazi u rukama Anthonyja Joshue.