ELEGANTNO RJEŠENJE

Ferrari u Formuli 1 više nema vidljiv logo moćnog ruskog sponzora, ali se nije odrekao njegovih usluga

13.03.2022 u 14:38

Bionic
Reading

Momčad Ferrarija u Formuli 1 potvrdila je da neće imati logo ruske kompanije za kibernetičku sigurnost i antivirusni program Kaspersky na svojim bolidima ili kacigama vozača, ali se nije odrekla njihovih usluga

Talijanski tim je 'suspendirao' svoj sponzorski ugovor s Kasperskyjem što znači da brend više neće biti vidljiv. Međutim, Kaspersky će ostati dobavljač Ferrarija i dalje će nastaviti pružati timu antivirusni softver.

'Ferrari vjeruje da bi svijet sporta trebao poslati jasnu poruku podrške ukrajinskom narodu', stoji u priopćenju Ferrarija za RacingNews365.com.

'Ferrari i Kaspersky složili su se ukloniti logotipe i zamijeniti ih na vozačkim kacigama s #essereFerrari', dodaje se.

Ranije ovog tjedna, Ferrari je najavio donaciju od milijun eura za pomoć Ukrajincima.

Ferrari također ima ruskog vozača Roberta Shwartzmana kao testnog vozača, što postavlja pitanja o njegovoj poziciji u budućnosti. U ovom trenutku, ruskim i bjeloruskim vozačima dopušteno je da se natječu u motosportu kao neutralni pod 'FIA zastavom', i podložno različitim uvjetima koji uključuju potpisivanje obrasca 'obveze vozača'.

Shwartzman je rođen u Izraelu, ali se izjašnjava kao Rus, utrkuje se pod ruskom zastavom. Ferrari je 22-godišnjaka potvrdio kao svog testnog vozača za sezonu, ali mu je sada budućnost u Ferrariju nejasna, momčad razmatra različite opcije, a odluka se očekuje uskoro.