PRED TEŠKOM ODLUKOM

Fernando Alonso ozbiljno razmišlja o napuštanju Formule 1!

18.08.2017 u 12:31

Bionic
Reading

Iako je najavio da će do rujna donijeti odluku o svojoj budućnosti, Fernando Alonso nije zadovoljan ponuđenim opcijama i odlučio je malo pričekati. Priznaje da postoji i mogućnost odlaska iz Formule 1 ako mu ne bude ponuđen pobjednički bolid za sljedeću sezonu...

Španjolski 36-godišnji veteran odlično vozi tijekom cijele svoje karijere i definivno je jedan od najboljih vozača u Formuli 1 u posljednja dva desetljeća, no na titulu čeka još od davne 2006. godine.

  • +3
VN Mađarske - Formula 1, 2017. Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Alonsov problem oduvijek je bio izbor momčadi. Već dugo se nije našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, a najgori potez bio mu je povratak u McLaren prije tri godine, s kojim se do danas nije niti jednom popeo na pobjedničko postolje.

Iako je i dalje privlačan poslodavcima zbog svoje brzine, Fernando Alonso teško da će sljedeće sezone dobiti priliku voziti Mercedes, Ferrari ili Red Bull, a to su jedini pobjednički bolidi trenutno u sportu.

Vjeruje se da su mu ostanak u McLarenu ili povratak u Renault jedine opcije, a Fernando nije zadovoljan niti jednom od njih pa je odlučio odgoditi konačnu odluku koju je najavio za rujan.

'Formula 1 je moj prioritet, moj život i glavni cilj mi je osvojiti treću titulu prvaka svijeta, no ako mi ne bude ponuđen projekt uz koji to mogu ostvariti, gledat ću i opcije izvan Formule 1,' priznao je Fernando Alonso i dodao:

'Ako do toga dođe, odlučit ću tako u studenom i prosincu, ali prije toga iscrpit ću sve druge mogućnosti, uključujući i prelazak u drugu ekipu s kojom bih ponovo pobjeđivao.'

Ostanak u McLarenu u ovom trenutku se čini za Alonsa kao najrealnija opcija, no on nije siguran vjeruje li i dalje razvojnim planovima momčadi.

'Ovisit će o tome koliko će biti brz. Svi imaju mišljenje o tome što trebamo napraviti da bismo bili konkurentni i ja imam svoje. Ne želim ga podijeliti sada, ali imam ga. Ako se to dogoditi, tada ću razmisliti o ostanku McLarenu i pobjeđivanju s njim, jer imamo nedovršenog posla,' zaključio je pobjednik 32 F1 utrke.