POTPUNO NEMOĆAN

Fernando Alonso izgubio živce: Najbolji sam, a pogledajte što vozim!

10.03.2017 u 11:22

Bionic
Reading

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso ne može vjerovati da je Honda tako slab motor kreirala za novu sezonu i smatra da je još uvijek najbolji vozač u Formuli 1 te ne namjerava napustiti sport dok se to ne promijeni...

Iskusni 35-godišnji Španjolac za dva tjedna započet će svoju treću sezonu za volanom McLaren Honde, a zimsko testiranje u Barceloni pokazuje da bi mogla biti traumatična kao i prethodne dvije.

Naime, McLarenov novi bolid čini se da je jedan od najlošijih trenutno u sportu, a dvostruki F1 prvak javno je prozvao krivca.

'Imamo samo jedan problem, a to je motor. Nepouzdan je i u njemu nema snage. Na ravnom dijelu smo 30km/h sporiji od drugih,' izjavio je nezadovoljni Fernando Alonso pa dodao:

'U ekipi smo svi spremni pobjeđivati. Osim Honde. Moramo se poboljšati i očekujem brzu reakciju. Ne ispunjavamo naša očekivanja. No, tek je zimsko testiranje i ima vremena reagirati. U ovom trenutku ipak ne mogu reći da sam sretan i da se stvari dobro razvijaju.'

Ništa se nije promijenilo ni ovog petka, zadnjeg dana testiranja, jer je Alonsu otkazao bolid pri prvom izlasku na stazu.

Mnogi vjeruju da bi zbog razočaranja u McLarenu Španjolac na kraju sezone mogao napustiti elitno automobilističko natjecanje, no on tvrdi baš suprotno.

'Kad vidim da drugi vozači voze fantastičnim putanjama, koče kasnije od mene i bolje startaju, tada ću priznati da je došlo vrijeme. No, vidim nešto sasvim suprotno. Ove godine vidim na stazi svoj bolji nivo vožnje nego ikad i vrijeme je za napad. Osjećam da sam najbolji vozač, ali treba mi motor koji je na ravnom dijelu jednako brz kao i u drugim bolidima,' zaključio je čovjek koji je svoj posljednji naslov osvojio 2006. godine, a od tada nikako da se nađe u konkurentnom bolidu...

  • +4
Barcelona, testiranje bolida Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA